16.6.11

cum sa incepi o dimineata



desi te dai jos din pat in sunet de pickhammere si scule d'astea de scurmat/mutat pamantul care sunt turate la maxim exact sub geamul tau, iti extragi frumos picioarele de sub pilota incalzita de visele de peste noapte si aluneci incet, cu ochii inca semi inchisi spre dush. dai drumul la apa calduta spre rece si o lasi sa ti se prelinga incet prin par si pe pielea zburlita de contactul rece neasteptat ca degetele unui iubit iarna. Torni o mana de gel de dush tonic ce miroase a lamai verzi si rom, il intinzi peste tot pana incepe sa isi faca datoria si lucrurile paaaaaaarca incep sa para cat de cat mai lumesti.

Curat si uscat iti introduci corpul in haine usoare ca o adiere potrivite pentru canicula de afara, furi o gura de cafea dintr-o ceasca lasata pe masa, cheile de la masina, geanta, o adiere de parfum, pantofii cu toc cui, si-o stergi.

Afara pe scari soarele iti zambeste strengareste pe langa tot zgomotul de fundal si te inspira sa bagi piciorul in acceleratie si sa alegi celalalt drum, spre concediu si mare in loc de drumul pe care il faci automat in fiecare dimineata spre birou...insa, nu conteaza...

Lasi ambele geamuri jos la masina, dai muzica mai tare cat sa te inspire si sa te faca sa zambesti...
si pornesti catre o noua zi.
Insa trebuie sa te tii tare, sa nu lasi gandurile sa vireze catre concediu si drum fara oprire pentru cateva ore, ci doar sa te bucuri de curentul care iti infoaie parul si de soarele care zambeste doar pentru tine si sa zambesti si sa te imbeti cu muzica in drumul de 5 minute pana la birou, unde...trebuie sa te trezesti la realitate!

4 comentarii:

matusalem spunea...

Frumos, optimist... incantator...
Problema mea e alta.
De aici "... si aluneci incet, cu ochii inca semi inchisi spre dush..." trag concluzia ca nu ai scris tu asta. Adica, tu de duci incet spre tine? :lol: :lol: :lol:

io-n Dushu Tau! spunea...

matusalem...uneori da :)) si eu mai merit cate o bucurie, si e frumos sa o faci lent, cu ochii semideschisi, fara sa bruschezi... :P
e ca si cum spuneti voi ca stati pe mana intai ca sa amorteasca ca sa simtiti altfel :P

val mănescu spunea...

Da, mişto. Şi la primul stop îţi face unu semn că ai pană pe spate dreapta...:))))

io-n Dushu Tau! spunea...

mmm, astea-s nitel tardive...ca nu prea mai avem stop-uri in bv