12.7.11

injuraturi noi!



astazi am decis sa injur, din nou, medicii specialisti. Tot respectul pentru anii lor de studiu, insa ca oameni practici sunt niste retardati de mare angajament.
Caz concret. Mama are artrita reumatoida de nujcare neam si grad si familie. Si merge la medicul specialist cam o tura la 3 luni ca sa gaseasca tratamentul potrivit care sa se potriveasca cu simptomatica ei. asta de vreo 7 ani cel putin. inca nu s-a gasit varianta perfecta pe termen lung.

Acu 4 zile a mers din nou la mirificul medic, iar ala i-o prescris sa isi cumpere metotrexat ebewe de 10mg solutie injectabila subcutanat in seringa preumpluta. Ok. in ziua in care i-o fost transcrisa reteta de medicul de familie a umblat prin nshpe farmacii sa isi gaseasca medicamentul asta insa nu l-a gasit. Dupa care am inceput sa ma uit eu prin farmacii dupa el, again fix pula.

Intr-o criza urata de nervi m-am uitat pe net sa vad cine cacat is ebewe astia si sa iau niste info de la sursa despre unde cacat gasesc medicamentul fara sa mai fut un plin de benzina si doua carute de neuroni. Raspunde o secretara care spune ca ei nu mai fac distributie si ca informatiile is confidentiale, dar ca sandos au inceput sa faca distributia pentru ei. Sunam la sandos - altii care in 3 site-uri au 3 nr de telefon identice doar cu o cifra schimbata random - intr-un final din 3 incercari am ajuns unde trebuie ca sa aflu ca de fapt tre sa sun la unii la bucuresti ca ea nu ma poate ajuta decat cu nr. de telefon.

Ok, din fir in fir am reusit sa ajung la cineva care poate sa imi dea niste info. Doar ca: medicamentul poate fi comandat doar de sefa de farmacie cu cerere speciala la ei. Doar ca nici pulea spatar nu face comenzi direct la Sandoz, ci toata lumea lucreaza prin diversi intermediari si intermediaruti fututi, Sandoz neavand colaborare in mod direct cu nici o farmacie.

Prin urmare am zis, ok, caut farmacie mare ca au mai multi distri. O coacaza. cica veniti luni, am mers luni cu reteta, se uitau ca curcile in lemne, le-am explicat toata discutia de mai sus cu producatorul si distribuitorul...a..pai noi putem doar comanda prin cei ce ne fac noua aprovizionare...dar lasati reteta va sunam noi...suna peste 10 minute, stiti..sorry, nu se poate comanda de la noi, incercati la farmacom.

Si asta asa continua de 4 zile. Acum. Sa iau la injurat medicul specialist - care probabil prescrie medicamente in functie de comisioane si avioane de care stie numai el - avand in vedere ca nu poti ajunge sa iei fututul de medicament de nicaieri?
sa injur farmaciile - care pe langa ca iti vand doar ce vor ei - nici macar nu au habar de ce se vinde pe piata?
Fin'ca tre sa incerc sa aflu exact cui am de dat mui, ca n-am atata de multe la posesor si este absolut extenuant sa te lupti cu morile de vant...

4 comentarii:

july spunea...

ai incercat pe net? am patit si eu asa,ca asa e in tara este de cacat, dar am avut noroc ca l-am gasit pe net, a venit de prin Ungaria...ca la noi, SURPRIZA , nu se gaseste desi mdicul specialist a sustinut sus si tare ca: EXISTA!!!si uite asa iti vine sa iti smulgi parul din capul si sa il pui pe picioare!!

io-n Dushu Tau! spunea...

july, da am cautat pe net...nu e de gasit..este doar pe un site care intermediaza cumpararea de medicamente intre utilizatori si nu prea mi se pare ok, o sa intreb la medicul ce a prescris reteta daca are el pile sau de unde il pot lua...

Anonim spunea...

Gasesti in Bulgaria sau Ungaria pe baza retetei pe care o detii. Nu este bine sa inlocuiesti cu alt medicament si deocamdata nu vei gasi in farmaciile din Romania.

io-n Dushu Tau! spunea...

anonim, se inlocuieste cu 2x 5mg facute la buca...al'ceva momentan nu prea am ce sa ii fac...