29.9.11

vacile polueaza, da o sa lacrimati voi la toamna-iarna!



nu mai stiu cine imi spunea zilele trecute ca am cam ajuns sa scriu doar cand ma zgandara ceva la lingurica. Frate, true!
Avand in vedere ca s-o racit vremea si ca e sucita ca o pitipoanca la piscina - cand cu curul cand cu fata -  am zis ca ar fi indicat sa incerc sa imi caut niste botine, un pantof ceva, in care sa nici nu ma coc dar nici sa imi inghete cracii, caci deh, la munte nu e bucuresti, deci dimineata la 9 e cam frig taica!

Asa ca ieri am fugit de la munca si-am dat o raita prin magazineeeee...mirific ca intotdeauna. Adicatelea gunoaie si in functie de locatie, gunoaie scumpe. 99% din incaltaminte este textila, pute de iti muta creierul, probabil de la criminalele chimicale cu care ii tratata - insa fratilor INCLUSIV la minunatii aia cu preturi genial de mari gen benvenuti si il passo se vand aceleasi chestii. Marfa e la fel peste tot. Preturile difera in functie de brandul ce o vinde, ca marfa e toata made in happy asia. Aceleasi carpe poti sa le iei cu 60 de lei de pe la al'de leonardo sau poti da 6 milioane la passo. dah. dilematica uzuala, cu ce is mai buni o pereche de chiloti de 350 lei de la unii fata de unii de 20 de la altii. fitze tata!
pana la capat nu inteleg care-i sparla..incaltamintea de piele e moarta? nu se mai sacrifica vaci, cai, oi, miei? Ne plac doar chestiile facute in china de negrii mici mancatori de orez? nu mai produce nici o fabrica de incaltaminte locala, chit ca e la preturi astronomice?

Nu stiu, dar viitorul cert e ca in curand totul o sa miroasa a branza frantuzeasca, fara sa fie nimic al'ceva decat un stol de domnisoare incaltate de mainile unei chinezoaice mici.

7 comentarii:

mosu spunea...

exact asa ma gandeam eu mai acu ceva vreme legat de criza asta mondiala (tot un fel de bocanci de sa-ti bagi picioarele): “mai frate, chiar sa nu mai fie niciun dastept pe lumea asta? nu mai ajung acolo in varf decat prosti si sarlatani?! hai ca la noi mai inteleg, da la ailalti?! ca picam dintr-o criza intr-alta mai ceva cacu carutu ala pe sine de la disneyland; da macar acolo stii cam pe unde vine capatul, mai inghiti odata in sec si trece, da aici nici nu se vede, nici nu se banuieste…”
scuze pentru oftopicu de la pielea vacii…

io-n Dushu Tau! spunea...

noonoo...ca e cum se spune, legat! deci da!

matusalem spunea...

Partea haioasa este alta... daca-i putem zice haioasa.
Mai exista fabrici in tara asta care produc incaltaminte de piele, sanatoasa si bine facuta... dar toata merge la export... canci in tara.
Mi-am luat eu niste bocanci si cucoana 2 perechi de cizme. de la cineva care lucreaza acolo si care (stai pe scaun sa nu cazi) e platit, uneori, in natura...
Bey, i9n tara asta te apuca tristetea printre lacrimile de ras... :)

io-n Dushu Tau! spunea...

da, traiasca manarelile :))

Bogdan spunea...

Draga mosului.. ia vezi la Mopiel sau Lidoro, http://www.incaltaminte-mopiel.ro/ http://www.kampus.ro/lidoro-54.html

Mai erau ceva producatori de pe la noi dar nu-mi aduc aminte acu si de obicei nu-i prea gasesti in magazine.

Pitikuljenika spunea...

Ahhhhh madam draga si io cand ti-am zis sa emigrezi pe coasta Paceficului la soare si la desfatare corporala si bronzatila.......!!! Vezi....nu aveai nevoie decat de o pereche de eshpadrile desigur chinezesti....dar macar fara sa puta....!!!!..:))))))

Anonim spunea...

asta cu pantofii e trista rau. stiu ca la un moment dat, am fost direct la o fabrica de incaltari si i-am luat masculului vreo 4-5 perechi de diverse, ca de dama n-aveau chestii care sa-mi placa. da' aia masculini.. omg! a fost foarte misto cand la cateva zile dupa, am intrat intr-un magazin si-am vazut fix aceiasi pantofi cu vreo 2 milioane mai scumpi decat dadusem noi pe ei :))