18.3.13

la omul sarac...



dar mai ales neatent si cu vaca...nici boii nu trag :))

Ieri seara am pus sa fac un piure de cartofi care sa mearga voiniceste cu bucatile de cotlet care sfaraiau in cuptor in niste usturoi si vin. Si curat tacticoasa cartoafele, le spal, tai, fierb, scurg...stiti voi d'astea. Incalzesc laptele si scot blenderul care ii si pe post de mixer, pun o tzara de unt in oala si bag fratica blenderul in el fara sa fiu atenta c-ar fi trebuit sa aiba capatul cu tel. Ma prind la un moment dat, insa deja era tarziu. Piure-ul meu era deja varza. Dar cred ca mai repede ciorba de varza.

Citisem undeva la un moment dat ca nenorocitele de particule de amidon daca is violentate prea tare in urma amestecului lasa pufosenia deoparte si se apuca de facut o chestie gen aracet, dar no, ca un atoatestiutor am zis, neeee, nu exista, e ca la maioneza. Well, exista! Intr-un final am decis totusi sa pun laptele, am mancat asa, ca bun era, doar ca nu era pufos.

Mno, azi am decis - invatata de acasa, evident - ca din restul de cvasipiure pun sa fac niste "putisoare" le spunem noi. In fine, is de fapt invelisul de la galustele cu prune, la care poti folosi cu brio cartoafele ramase nemancate de cu zi inainte. Suflec manecile deci, pun si prajesc niste pesmet, mai gadil nitel aragazul sa faca si niste apa fiarta, arunc doua oua peste amidonul meu neastamparat, scot cutia cu faina din dulap, era plina ochi, zic...pfuai...rotund! O sa iasa belea.

Pun o portie de faina peste aluat si amestec. Hmm, cam putina. Mai adaug cu spor, aluatul meu in loc sa se invartosheasca, devenea din ce in ce mai apos. Mama lui! Mai adaug cata faina era in recipient si zic no...daca nici cu astaaaa...apai sa vezi scandal. Mai misc nitel pesmetul si intorc ochii spre cutia cu faina.  Si-mi trag o palma de-a lungul pe frunce, cat mi-i de lata! Apai mnezei si mnezei, am pus in sarmanul aluat de putisoare nu mai putin de juma de kil de zahar pudra, pe care il achizitonasem pentru niste creme de care n-am apucat sa ma mân la deal sa le fac. Alba era faina, alb si zaharul, recipientul cu capac portocaliu? Biztos si allalt.

Sh'apai am zis iara...nooo, de acu, daca n-o iesit bine de la capat, fuke-i o cruce si lasa-l asa si da-l la caini, ca din experimente d'astea se poate face moarte de om.

si ps. de azi cutiile mele au etichete frumos, ca la mama acasa, ca stie ea ce stie!

L.E. Cum nu-s cu toti boii acasa am decis...se face frate, ce ma-sa!



16 comentarii:

val mănescu spunea...

Proverbu-i aşa: La blenderu sărac, nici mixeru nu trage!

io-n Dushu Tau! spunea...

val..eu as fi spus la capul prost vai de papuci :))

val mănescu spunea...

Confuzia-i clară. Da las că alţii-or păţit mai fain: or pus pe clătite bicarbonat de amoniu în loc de zahăr pudră! Şi n-o gustat. Şi le-or servit la musafisri simandicoşi (cuscri la prima vedere) şi ceia se strîmbau şi ziceau că ce interesant gust, că aşa ceva nici la Paris n-or mîncat - căci erau uoamini umblaţi pîn lume. Ca să nu mai zic de greşalele cele mai crunte, mă refer cînd te căsătoreşti: zîci că iei o caramea (caramel) şi cînd guşti, dai de balegă de usturoi, d-aia de pute, cu gustu cel mai autentic de căcat. Ferească Mnezău!

io-n Dushu Tau! spunea...

adevarat a inviat. dar uite, io-s repede de mana si pana la capat am mai hiert tri cartoafe si am prestat. sa nu ma fac de cacao chiar asa de tare ;))

mixy spunea...

Tot e bine că ți-a ieșit ceva. Erorilor mele culinare chiar și plonjonul pe geam le stă în gât.

blo spunea...

:)) io cand macelaresc vreun fel de mancare, nu mai am chef dupa aia sa o iau de la capat si sa-l fac din nou.

io-n Dushu Tau! spunea...

Mixy :)) nu exista sa nu iasa, la mine asta cu piure-ul a fost prima ;))

io-n Dushu Tau! spunea...

blo, deh, pofta + n-am avut chef de facut altceva :))

silavaracald spunea...

Dacă ştiam că le mai zice şi "puţişoare", cred că deveneam fan înrăit al gomboaţelor ătora. :D

io-n Dushu Tau! spunea...

Mel...asa le zice! Cica oficial in limba locala li se mai spune si nudli, de unde putisoarele, zau nu stiu...
Ce fac micii patrupezi?

mixy spunea...

Chiar vrei să-ți dau exemple ??

io-n Dushu Tau! spunea...

intotdeauna!

Danyzus spunea...

D'asta ma limitez eu la omleta, spaghete sau salate. Sunt mai simplu de preparat.

Cristean spunea...

Eu am pus lapte din laptele cu tăiței în piure. Mi-am adus aminte că era îndulcit fix la masă, în timp ce îl mâncam. De atunci fac piure numai cu unt.

io-n Dushu Tau! spunea...

Dany well, uneori mai vrei sa mai schimbi meniul...spre ceva mai sanatos :))

io-n Dushu Tau! spunea...

Cristean :)) sunt babe care pun zahar in piure, asa ca nu cred ca o fu tocmai de nemancat :))