8.8.08

din nou prin policlinicile din bv




mergand shontac shontac spre cabinetul unui doctor unde trebuia sa ma caut de anumite probleme, ma gandeam..sper sa nu dureze, ca deh, eram in timpul programului de munca...ies cu un kil de hartii in dinti impartite pe 2 capraprii: analize si retzetare.
retzetarele le-am rezolvat la o farmacie dupa un indelung discurs cu farmacista. asta n-avem..ok, inlocuitori, ceva simlar..avem aaa x...ok..x sa fie. woops..stiti nu il mai avem in stoc...dupa un chil de futu-i futui reusesc sa primesc 4j de buline schizofrenice, departe cu mult de ceea ce ar fi trebuit sa fie. NP.
azi ma trezesc buimaca...dushui si ma car...sa fac analize. m-am dus in cartier, la o clinicutza d'asta, care cand fu cu ale lu' nicolaescu m-o executat ca pe banda, deci la modul meu. Se uita fata pe analize, zice, alea de sange le putem recolta..alea de copro idem, cu repetare dupa x zile, insa nu va putem ajuta cu idr-ul. va rog sa mergeti la spitalul de pneumo. da, acolo pe sitei. sui curul in masina, pun si manc un mar pe drum pana la pneumo. la afisier..stiti imi trebe un idr tuberculin..mereti la camera 6. la camera 6 ma ia in primire o doamna doctor, se uita la mine stupidly asa...si intreaba asistenta...ba ..noi facem d'astea? (nu ca ei is cei mai in masura sa faca...) asistenta ia hartia...si merge cu ea la afisier...ba...noi nu facem idr ca n-avem substanta si instrumentar. fatza mea...pe jos. adica AIA care tre sa fie TATICII tuberculosilor nu au nici macar substanta de test? WTF mai exista atunci pe piatza? de ce ocupa spatiu pretios pe harta constructiilor in bv. am fost indreptata cu dragoste spre cabinetele particulare biossan - "de unde imprumutam si noi reactanti si materiale" WTF again? imprumutati? da voua nu va da statul frate? ca doaar sunteti specializati pe asa ceva?! uitaturi piezise..
intr-un final plec ca eram deja lesinata de la kilu de sanje scos pe nemancatelea mai devreme in cartier...si zic, hai...sa incerc la biossan ca deh, ma intereseaza sa merg cu toate analizele la doctoru' la care am dat bani pe consult.
doamnele la biossan au fost dragutze..desi s-au cam crizat cand au auzit la ce varsta le cer io asa ceva. dar deh..doctorul a zis voi executati, ca deh, nu mi s-o sculat mie azi tocmai sa vin sa ma intepati si sa va si dau bani pe asta.

si spre stupefactia publica, injectarea cu derivat proteic purificat de tuberculina costa 6 LEI, cu tot cu deranjul asistentei, chitanta, ac, seringa si tot tacamul, LA PARTICULAR, NECOMPENSAT.
si atunci sa nu-l futzi in gura pe nicolaescu pentru simplul motiv ca e totusi un imbecil care nu are habar sa gestioneze niste fonduri pentru activitati importante:
citez din site-ul http://www.srp.ro/medici-pnct.html:

"Indicatorii epidemiometrici ai tuberculozei în România înregistreaza cele mai ridicate valori din Europa. Tuberculoza are implicatii sociale si economice deosebite întrucât afecteaza în special populatia la vârsta maximei activitati profesionale."

NO, sa nu-i doresti sa moara de bube dulci si negre lu' nea contabilu??

Niciun comentariu: