8.1.13

prost sa fii, noroc ca este!



Daca urasc ceva in viata e prosteala pe fata. Azi am fost la farmacie - la un sensiblu ca eram prin zona.. Ma cam scutura o raceala de ceva vreme da nu ii hotarata, parca ar vrea, dar parca nu stie, seamana cu cineva pe care eu il stiu, dar si voi aveti in dotare precis.

Mnoa si cum am zis era momentul sa imi refac stocul de paracetamol si mi-am amintit ca zilele astea m-am enervat teribil pe termometrul digital din posesie care in afara de 35.1 nu prea ii mai ieseau alte calcule iar eu ma simteam fierbinte nu tzurtzurel, iar pe ultimul clasic - cu mercur chiar - am reusit sa ii execut o aterizare fortata pe parchet.

Prin urmare am purces la cumparat. In farmacie erau 3 tone de etnici tuciurii, am asteptat cuminte sa ii rezolve pe toti cu nu vindem la bucata, nu dam la kil, nu vreti sa faceti liniste, nu va mai dau doamna nimic si iaca-mi vine randul.

Si zic: no, termometru vreau. Se intoarce madam fericita spre dulapurile cu minuni, scoate din el un ambalaj si incepe sa il desfaca. Ma uit la ea si o intreb de pret. Pai 45. Spranceana ridicata instant si ochii ciuliti sa vad dom'le ce instrument de aur scoate din cutie(cei care ma au pe facebook probabil ca au vazut ca am ceva probleme cu preturile in ultima vreme, o sa dezbat mai jos si asta).

Mna si scoate donshoara cu dejte neindemanatice din cutie o pitzibusca de ciot de termometru..evident digital. Si zic merci, nu ma intereseaza, vreau termometru clasic. Si zice, aaa ghinion...d'alea nu se mai fac, nu cred ca o sa gasiti nicaieri, standardele in rigoare interzic alea cu mercur si alcool.

Abia abia m-am oprit sa imi scuip in san cand am vazut ce farmacista educata si la zi cu noutatile din domeniul farmaceutico-instrumentar si legislativ ii. Zic, no mersi, ma descurc eu, nu dau atatia bani pe o dracarie proasta la fel ca aia de acasa. Si plec, culmea si fara paracetamol ca am uitat.

Merg la un Farmacom obosit din Steagu' d'asta non stop si zic no, sara buna, vreau paracetamol cu cafeina, salviasept si sa imi spuneti ce fel de termometre aveti in afara de digitale. Tanti se uita lung la mine - probabil am parut foarte hotarata - si incepe sa citeasca niste etichete de medicamente dupa paracetamol, bate km-u lumina dupa pastilele de supt si inca un km lumina dupa termometre.

Sh'apai stupefactie si mirare. Avem dom'le si termometre cu mercur si si cu alcool albastru. Socant, de dat la stiri nu alta. Si intreb de pret si zice apai 13 cu alcool si 20 cu mercur. Sh'am luat. Doua, ca e criza si n-o sa mai fie conform unora!

No, amu sa nu ii dai una peste trompitza la madam sensibluoasa care ca sa vanda marfa, scoate pe gura nemasurate si necantate? Da, cele cu mercur is considerate poluante dar restul sunt inca in vigoare si bine merci. Morala povestii este ca si farmacistul e tot vanzator ca si ala care vinde maturi in piata, plus minus anii de facultate si plus minus discountul de matura.

l.e.. zilele trecute m-au trecut apele cand am vazut ca periile de buda costa de la 35 de lei in sus, insa mi-a crescut si mai mare tensiunea cand am vazut ca de fapt pretul ala e pistol cu apa fata de asta de aici:
http://www.dedeman.ro/ro/esprit-perie-wc-5697405-cmd.html


6 comentarii:

puff spunea...

1. Aia de la sensiblu trebuie sa vanda sa iasa targetul, sa vina bonusurile de la producatori (experienta de la Ghimbav isi spune cuvantul)... deci nu pot decat sa-ti urez imunitate la asemenea atacuri.
2. Peria aia de la Dedeman m-a nenorocit, ce dracu poate sa faca de atatia banii??? Curata, dezinfecteaza, parfumeaza, incalzeste, maseaza ??? WTF??

io-n Dushu Tau! spunea...

:)) da, la ambele :))

silavaracald spunea...

De alea cu mercur știam și eu că au fost scoase din producție (e de mirare că ai găsit totuși), dar din celelalte, nu.
Iar despre bunăvoința vânzătoarelor... ce să mai zic. Și aici am început să dau din ce în ce mai des peste negativiste de-astea, de parcă ele mi-ar face un serviciu și nu eu lor, cumpărând. Știu că majoritatea sunt prost plătite, dar vor fi și mai prost dacă nu vând. E o judecată elementară, dar uneori e prea complicată și asta pentru mințiuțele lor.

belgianca spunea...

Ioi, dar iti trimit io perie de buda de la ikea cu un euro. :))
bati si raceala la fund cu ea. ;)

io-n Dushu Tau! spunea...

Mirona :)) daa maa. da' aia nu stie sa faca masaj la ceramica toaletei cu ioni de argint izbavitori si antibacterieni si care sa mangaie bucatelele de alimente digerate cu perii de puf de bebelus de elefant congolez, asa-i?

Anonim spunea...

Cum te gasesc pe facebook?