8.1.09

rezolutie



de azi incolo jur pe rosu verde si maro, pe marea carte de lecturi de clasa a 4-a si pe sfantul portofel ca nu ma mai imbolnavesc. sau daca ma mai, ma duc direct la morga sau la policlinica particulara. azi in urma unei cvasiraceli rebele am decis ca lupta mea directa cu mucul si cu amigdala azi umflata maine dezumflata ar trebui sa ia o pauza. asa ca cu temperatura-n trompa am plecat in tromba spre medic. zic..hmm...13.30 e o ora decenta sa ajung la medicul care venea la 14 la cabinet. aveam carte cu mine, deci nu era mare lucru de facut decat sa stau sa astept cuminte citind si sufland mucii aurii. zis si facut. parchez in fata, sun la interfon, mi se deschide, intru pe holul blocului si in apartamentul in care are cabinet doctora. am dat pe spate.
in cabinetul cu pricina lucreaza 2 medici de la aceeasi ora 14. apartamentul are un hol de aproximativ 3 metri pe 2. la usa doctorului allalt erau cate 5-6 pacienti aliniati pe doua laturi ale holului. la doctora mea erau doar fro doo babe.
deci eram fro 15 cu juma de ora inaintea programului. nu spun ca pana a venit doctorul nu mai aveai loc unde sa iti pui bocancii pe linoleu. plus poporul care era deja pe hol. nu spun iarasi ca le-am futut rau media de varsta. toti erau pe la 60-90. lipsesc ailalti 60 care i-am stricat eu.
egal, nici asta nu m-o deranjat. problema era ca 80% din hoiturile astea ambulante( o sa vedeti de ce vorbesc urat) stateau acolo DOAR pentru o reteta. adica intri, sarumana la asistenta, dai carnet si o semnatura si iti da hartia. asta in zilele bune. acu fizic din toata gasca aia io am fost singura care a intrat la medic. Fizic babatiile alea care erau pe sala au hacuit verbal pe oricine incerca sa miste aerul in jurul lor. De la comentarii ca asistenta haleste ciocolata data de aia dinaintea lor, care au intrat sa lase carnetele, la ca ce se baga in fata toata lumea, ca blesteme si dumnezei, ca ele crapa de bolnave ce-s si tre sa stea la rand, ca toata lumea suna si li se rezolva bubele, ca nu se face reforma, ca acu si cu calculatoarele astea lucrurile doar se taraganeaza, ca animala de asistenta scrie incet...diverse d'astea. una din babe mai si pisha gaz pe foc ...ca in strainatate unde o dus-o fica-sa s-o dus la doctor...cu programare...ca nu era nimeni, ca a pupat-o si in poponel, etc.
evident ca m-au apucat toate crizele si le-am zis de la obraz ca ar trebui sa se duca in strainatate daca nu le convine tratamentul la romania, sau sa crape odata sa nu ne mai ia aerul cu rautatile gratuite care le boscorodesc in broboada. evident ca mi-am umplut frigiderul de carne pentru urmatorul an, insa nu mai suport toate cacaturile astea. Medicii de la cabinet au facut programari pe liste pe zile pentru ridicat bombonicile pacientilor cronici, credeti ca le respecta? sula...s-au hotarat sa informatizeze sistemul...sa scoata retetele mai usor, printate, au primit intelegere? sula... toata lumea stie doar sa comenteze si sa faca gat spre iritarea tuturor celor care fie is prea bolnavi sa le pese fie nu ii intereseaza.
oricum in sistemul asta singurul rahat il reprezinta dezorganizarea si pacientii imbecili. io jur ca la astia care-s vioi cu gura le-ash taia medicatia, daca tot esti energic si cu gura mare, zic, nu esti bolnav frate! dupa ce ca n-au nimic de facut toata ziua, pun si scot paltonul de la naftalina si vulpea din geamantanul cu molii si purced spre a fute zilele oamenilor nevinovati. daca noi, cei mai tineri, mergem la medic doar cand cade cerul pe noi, ei in schimb au cate 3-4 meetinguri saptamanale cu medicul!? cand ti-e lumea mai draga, hop si corhota de pensionari. tot azi asistam la niste discutii amicale intre un grup de fro 4 babe, care ziceai ca-s la ceai la club nu moarte de bolnave la medic.
in fine. fazele astea ma frustreaza la maxim. vorba aia...pana si eu prefer stilul ala, sun, programare, ma duc, nimeni acolo..etc.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Life sucks, heh ? :)
Tu sa fii sanatoasa, nu pune la inima...

Anonim spunea...

Pe mine ma enerveaza cabinetele particulare, la care platesti destul de mult, in ideea ca medicul e competent si stie ce face. Te programeaza o baba de asistenta care trebuia pensionata de nu stiu cand, si mergi intr-un final conform programarii. Si esti programat la ora 14, dar ajungi sa intri in cabinet la 15.30. Dupa ce ai platit! Din banii tai! Ca e chipurile privat. Si daca indraznesti sa comentezi ceva ti se da replica: ''Nu-ti convine? mergi in alta parte''. Si iti vine sa strigi din toti rarunchii: ''Idioato, SUNT in alta parte....'' Ca daca vroiam acest tratament, ma duceam intr-o policlinica de stat unde stau la rand fara a plati atata, dupa 20 de babe, si ajung sa imi vina randu tot dupa o ora jumate de asteptare...No, mai zi ceva