25.5.09

educativ - via mailAcum câteva zile, intr-un oraş din Franţa, pe un afiş cu o tanara spectaculoasa la intrarea intr-o sala de gimnastica, scria:
"În vara aceasta ce vrei să fii: sirena sau balena?"

Se spune că o femeie tanara, ale cărei caracteristici fizice nu contează, a răspuns la întrebarea de publicitate în aceşti termeni:

"Dragă domnilor:
Balenele sunt mereu înconjurate de prieteni (delfinii, leii de mare, oamenii curiosi). Acestea au o viaţa sexuală foarte activă, rămân gravide şi au balenute micute dragalase, pe care le alapteaza.
Se distreaza de minune cu delfinii, umplandu-si burta cu creveti. Se joaca si inoata, cutereira mările, cunoscand astfel de locuri minunate ca Patagonia , marea Barens sau recifii de corali din Polinezia.
Balenele cântă foarte bine şi chiar inregistreaza CD-uri. Sunt impresionante şi, practic, nu au nici un dusman care sa le vaneze, in afara de om. Ele sunt iubite, apărate şi admirate de toata lumea.

Sirenele nu există. Şi dacă ar exista, ar sta la coadă la cabinetele de psihoterapie, deoarece acestea ar avea o problemă serioasă de personalitate: "femeie sau peşte?".
Nu au viata sexuala, pentru că-i omoara pe bărbaţii care se apropie de ele, si pe langa acest aspect, pe unde si cum ar putea? Ele sunt frumoase, adevărat, dar singure şi triste. Oricum, cine ar vrea sa apropie de o tipa care miroase ca un peste?
Pentru mine este clar, doresc sa fiu o balena.

PS: In vremurile astea, in care toata mass-media ne baga in cap ideea ca doar femeile slabe sunt frumoase, eu prefer sa ma delectez : cu o cina buna cu un barbat care ma face sa vibrez sau cu o cafea si prajiturele impreuna cu prietenele mele.
Cu timpul câştigam în greutate, pentru ca acumulam multe cunostinte si informatii si cand nu mai au loc in cap sunt distribuite in restul corpului. Aşa că nu suntem grase, suntem teribil de culte. De astăzi, când o sa ma uit la fundul meu în oglindă, o sa ma gândesc:"Dumnezeule, ce inteligenta sunt ..."

8 comentarii:

Ferenczy Attila Ştefan spunea...

Daaa, daaaa, acusi lustruiesc harponul :))

Dihania spunea...

Atata timp cat o persoana grasa nu este complexata foarte bine.

io-n Dushu Tau! spunea...

Dihania :) cat de putine persoane slabe sunt complexate ca nu sunt destul de slabe...cei grasi nu mai au loc :))

Jenika spunea...

Inteligent raspuns.Desi nu stiam ca sirenele ucid pe cei care incearca sa li se apropie.
Sunt un tampit deci.... :)
Si mie imi plac balenele.... nu de alta...dar si eu sunt una dintre ele...(pentru barbati nu stiu care e masculinul...Probabil ¨balen¨)
:)

io-n Dushu Tau! spunea...

pai in mica sirena de exemplu, peshtoaica il salveaza pe print...si daca imi aduc aminte bine si ulise fusese legat de catarg sa nu il tenteze cantecul sirenelor la sinucis...

Jenika spunea...

Vezi de ce imi plak mie povestile pescaresti... Anyway..problema e ca nici o poveste...da nici una...si nici macar un film... nu ne spune ce se intampla apoi...
:)
Macar un idiciu ceva....

io-n Dushu Tau! spunea...

pai zic, e simplu...femeia fiind atat de a dracu chelea pe ea, moare fata batrana fin'ca oricum, de perpetuat nu prea are cum :D

NERO spunea...

Nu i-am inteles niciodata pe barbatii carora le plac scandurile de calcat...Si nici pe femeile care incearca sa devina asa ceva!