28.8.09

sheits via mail - viata de roman



Cand, la o masa in familie, viitorul socru i-a pus in vedere ca ar trebui s-o ia in casatorie pe Mihaela, Doru a spus atat: "pula mea..." Si a luat-o de nevasta.

La primarie, cand l-a intrebat ofiterul de stare civila "...iei in casatorie pe cetateana Mihaela B?", era cat pe ce sa dea acelasi raspuns. S-a oprit la timp.

Dupa o vreme, Mihaela a ramas insarcinata. La aflarea vestii, Doru n-a facut decat sa-si aroge, pe drept, o parte din merite: "pula mea".

Abia cand Mihaela s-a intors de la clinica 4 luni mai tarziu cu vestea ca urmeaza sa aiba fetita si nu baiat, asa cum ar fi vrut Doru, acesta s-a lansat intr-o diatriba ceva mai stufoasa, dar nu mai putin lipsita de sens: "pula mea...sa fie sanatoasa..."

In timpul liber, Doru juca fotbal cu prietenii (fusese chiar rezerva la echipa de Divizia B Chimia Ramnicu Valcea). Cand rata, Doru mormaia "mmmpula mea". Cand inscria, Doru isi imbratisa colegii racnind extatic aceleasi doua cuvinte.

La interviul de angajare i s-a spus ca va trebui sa lucreze si sambata, iar de doua ori pe luna si duminica. Doru si-a afirmat punctul de vedere: "pula mea" si a semnat contractul.. Doi ani mai tarziu, s-a imbolnavit de gripa si n-a putut veni la birou cateva zile. Seful direct l-a sunat si i-a spus ca ii va taia zilele din salariu, ca gripa nu e boala. " Pula mea, bine" i-a raspuns apatic Doru stergandu-si sudoarea de pe frunte cu un servetel de hartie.

Cand Mihaela, plangand, l-a anuntat ca fetita lor, acum in varsta de 15 ani, a fugit de-acasa si s-a mutat cu un rocker de 30, Doru a facut apel la memorie: "pula mea, ti-am spus io." Trei luni mai incolo, cand fata s-a intors acasa plansa si cu un ochi vanat, Doru s-a suparat rau. I-a smuls fie-sii mobilul, l-a sunat pe rocker de fata cu ea si a strigat la el: "Beeei, ce pula mea?"

Evenimentele s-au succedat scurte si apasate in viata lui Doru. I-a murit tatal "pula mea, ma, tata". Si-a taiat un deget cu tesla "arghhh...pula mea....". Fie-sa a fugit din nou de-acasa "hai, las-o-n pula mea". Cand s-a intors - plansa si batuta - i-a spus parinteste "iar, in pula mea?". A mai inscris goluri "pula meaaaa", a mai ratat ocazii "mmpula mea", l-a dat afara patronul lui "cum pula mea?" si l-a angajat altul "pai, pula mea".

Dar, trecand prin atatea si atatea, Doru nu s-a schimbat, asa cum se mai schimba oamenii. Si ieri m-am intalnit cu el. Bea un Bergenbier la terasa din spatele blocului. "Ce mai faci, mai, Dorule?". "Ce sa fac...pula mea". Cu mine i-a placut intotdeauna sa stea mai mult de vorba.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Pai da.....upsssss...
Era sa spoun cuvintele magice....
Bina ca m-am oprit la timp....
:))
Hai ca esti o scumpa...
Am ras de dimineata si asta nu se intampla cde cand....??? De mult...
...upsss...iar era sa spun cuvintele magice.....
:))

LiaLia spunea...

Au, ce realist! :))) Pula mea, ne vedem peste 10 zile :))

Anonim spunea...

Lia....
Suprarealist iti doresc un contzed fain....
:))

sofia spunea...

Din care reiese ce potenti sunt romanii, totul se invarte in jurul ei.

Cristi spunea...

Hai ca-i tare. Noi sa fim sanatosi...si ea tapana:))))))

val mănescu spunea...

Poete n-ai băgat în seamă, dar mulţi folosesc "în pizda măsii" în loc de "pula mea". N-am io timp, în pula mea, să fac un studiu aplicat şi să determin frustrările ălora care, în pizda măsii, vorbesc în halul ăsta...

yesterdayman spunea...

deci, doamna, nu pot sa ma abtin sa nu observ (imi sare-n ochi) ca de la o vreme-ncoace te urmareste.
...sa fie f'un semn?
sa fie f'o facatura?
sa fie f'o dorinta ascunsa?

Cum cine te urmareste?!
hehehehe

da, stiu, esti o doamna :)

...ia mai du-te din cand in cand pe la posta, asa, de control! :)

Anonim spunea...

Viata masculului graviteaza in jurul pulii exact ca Apollo in jurul lunii. Utilizarea acestor doua cuvinte in orice context, de fapt, are rol de eficientizare a comunicarii. Practic, juma' de ora de explicatii este sintetizata in doar doua cuvinte.
In plus, pula este epicentrul existentei si actiunilor masculilor - gurile rele (despre care se stie ca o sug bine) afirmand ca barbatii ar fi doar prelungiri inutile ale pulii.
Asa o fi?
Puuuula mea... :))

Anonim spunea...

Voi fetelor nu intelegeti cat de profunde si pline de inteles pot fi aceste doua cuvinte pentru un barbat.

io-n Dushu Tau! spunea...

alicuta, ba da...cum sa nu :)

Fetita Junglei13 spunea...

Merci.Inca mai rad :)).Ce pll, e pll.

io-n Dushu Tau! spunea...

Fetita Junglei13, hilar, dar trist ;)