7.11.09

noul brasov rutier



sau cum sa intri in guinessbook fara sa te chinui.
In orasu' asta minunat se circula binisor, mai putin atunci cand ningea ca dracu', deh fiind oras de munte, sau cand ploua de nu stiai unde ti-s rotile la masina. in rest...acceptabil..in 10-15 minute maxim il bati de la un capat la altu. Semafoare dragute, pietoni cuminti, pentru voi bucurestenii, un soi de utopia land.

(btw de bucuresteni, sa v-o f**t pe colega de trafic b xx MHL cu rav4 argintiu careia de pe banda 3 i s-o sculat ca tre sa faca dreapta la ceasul rau spre oras si-o tras de volan cum tragi de barbat seara in pat. adica fara sa te uiti in oglinda daca cumva nu ai bigudiuri in cap si masca hidratanta pe figura. Draga mea te pup...cu ranga si ia-ti data viitoare pasageri care nu ma injura cand te pizdui ca ti-ai luat carnetul facand felatii pe sub birouri la politie.)

Insa sa continuam de urbea mea natala..deci.. ce s-o gandit minunatul aiesta de primar...daca oprescu face carnati si ungurii ciorbe de guiness, cu ce dracu' le iau io fatza? si probabil s-o scremut sanatos, impreuna cu consiliul local si consilieri privati in asa fel incat s-o nascut avortonul. sau de fapt avortonii. ca is mai multi.

Nu zic...unul sau doi din ei sunt utili. insa restul is vaaaaaaai de steaua lor, in asa fel incat o futut directia si soferilor si pietonilor. In mai putin de 4 luni au aparut in brasov, ca si cum ar fi dat zana maseluta cu bagheta ei magica NUMA sensuri giratorii. Stiti voi, alea la care 60+ dau prioritate de dreapta in ele, alea in care nici dracu nu tine banda, alea in care claxonatul este imperios necesar.

Si au aparut asa: in ordinea numerelor de pe tricou: darste la fabrica de bere, selgros, sa nu poata intra tarzan in viteza acolo, carrefour, ca sa nu zica lumea ca ei n-au, cel din capatul caii bucuresti e ok, util si destul de vechi, apoi spre racadau, la 3 pasi cel dinspre kaufland, care de al'fel iarasi e util. deci pana acum...5 din care 2 utile, asta cred in 5 km de drum... insa...sa continuam...La spitalul judetean, unde pariam daca o sa faca salvarea sensul giratoriu...sau o sa ramana la obiceiul diiii stanga silver...apoi grivitei cu 13 decembrie. d'ampulea, faget cu 13 decembrie..d'ampulea. ambele iarasi in 3-4 km de drum. inca unul nascut prin spre stupini pe la vodafone, nu pot comenta daca e util au ba, insa usureaza relativ iesirea din piata de zarzavat, o minunatie iarasi care cred ca e de-o varsta cu cel din calea bucuresti din capat este cel din capatul garii si cu asta gata..la numaratoare:10...daca am retinut bine urmeaza unul in zona gemenii, unde iarasi nu este un trafic infernal si unde nu se calca toaaaate masinile pe bataturi. acolo macar o sa aiba loc sa faca unul genial.

Ideea e, io cand am dat de carnet, acu fro 3 ani era un singur sens giratoriu, cum sa ii spunem acu..babuta, old star-ul...habar nu am...cel de la pompieri de pe mihai viteazul si pe unde voiai, nu voiai trebuia sa treci. acum, dumnezeu si mila. cel mai rapid de pedala si reactie trece...

la cat m-am plimbat io prin brasov..cred ca atatea erau...Facem deci, recensamant. mai stiti voi alte zone?

Editare ulterioara deci conform cititorilor:
Anonim1: Casa Armatei, Stadionul "Tineretului" (cel invers), Lunga la capat, Real.
Urmeaza Grivitei cu Aurel Vlaicu
Anonim2:mai e un sens giratoriu la capatul de trolee din bratolomeu(la tekzen), 2 la coborarea de pe podul ghimbavului(unul ca sa intri sub pod, si unul sa intri la hornbach), inca unul la metro ghimbav...deci inca 4 pe o dist. de vreo 5 km...

Io: cel din fata la saguna, si s-au facut 20 :))

26 de comentarii:

Anonim spunea...

Casa Armatei, Stadionul "Tineretului" (cel invers), Lunga la capat, Real.
Urmeaza Grivitei cu Aurel Vlaicu

io-n Dushu Tau! spunea...

oo doamne. da, de cel de la lunga am uitat :) deci brusc s-au facut 14...:))

Unknown spunea...

eu n-am mai trecut de vreun an jumate prin bv pana acum vreo saptamana cand l-am traversat de 2 ori...la plecare inca eram ametit de atata invartit prin giratorii. nu stiu de unde dracu au aparut atatea asa repede dar e criminal!
oricum vad ca e o moda cam prin toata tara sa toarne cate o balega de-asta in mijlocului drumului si noi tampitii sa ne invartim in jurul ei...

io-n Dushu Tau! spunea...

aha! si io care l-am banuit pe edilul nostru de miselii :)

Stewardezul spunea...

Hmm....cel mai bine circuli cu transportul in comun. Fara nervi tocaţi si fără benzină cheltuită. Doar cu câţiva stropi de noroi pe pantaloni,transpiraţie abundentă, vara, si câteva coate in burtă. Astfel scuteşti giratoriile:))

Anonim spunea...

mai e un sens giratoriu la capatul de trolee din bratolomeu(la tekzen), 2 la coborarea de pe podul ghimbavului(unul ca sa intri sub pod, si unul sa intri la hornbach), inca unul la metro ghimbav...deci inca 4 pe o dist. de vreo 5 km...

io-n Dushu Tau! spunea...

stewardezul :) io cu aiestea-n comun n-am mai tropait de vreo 5 ani. am nasul fin si il protejez :) sau cand o sa fie la nivelul alora de prin viena...respectiv sa nu imi inghete fofoloanca asteptand dupa ele..da..poate o sa ma gandesc :D

paulie spunea...

lasa bre... am fo` in Buciuresti la nunta uichendu` asta.. si m-am plimbat cu masina..

Cand m-am intors in Brasov am uitat si de faptu` ca exista sensurile giratorii.. asa de fericit eram de traficul din oras :))

Jenika spunea...

Madam...primarele de Bv inseamna ca e obsedat....Ca doar obsedatii pun in practica ce au in creiere...adica un sens giratoriu....
Mi stii???
Paoate ca forma creeerului sau este de sens giratoriu perpetuu si nefolositor...
:)

Miju spunea...

aima duj, ca e parfum brasovul...

sensurile giratorii dau sens vietii de sofer(vezi ultima faza din Once Around cu richard dreyfuss), toti valseaza sau canta fly me to the moon.

n-am prins giratoriile de care zici acum, n-am mai fost in brasov din primavara, cel mai crunt era unu catre ghimbav, unde un ditamai tirul tinea banda doi si eu nu stiam de ce merge ala cu 30 la ora, prin bezna aia el de fapt vroia sa se incadreze la stanga pe ceva ce eu nu stiam ca exista. sunt un sofer calm totusi...

in sibiu nu au trantit prea multe giratorii, orasul fiind stramt ca o fata mare, un pic cam obosita ce-i drept; eu chiar as avea niste sugestii pentru infiintarea unora. hehe, fiecare cu scripca lui

in brasov m-au dat pe spate strazile cu sens unic cu 5 benzi :|
daca esti auslander si nu stii unde vine intersectia unde tu trebuie sa faci stanga, mai admiri odata orasul, ca doar nu vei fi la fel de nesimtit ca altii din trafic, sa tai doua brusc doua benzi, doar pentru ca acolo scrie, placut, 'SIBIU'!
in iarna trecuta am vrut sa le arat piticilor mei centrul vostru, impodobit de craciun; veneam de la bucuresti si, stiind ca trebuie sa fac stanga tot timpul, la un momendat cel mare imi zice 'taaatiii, eu iara vad carrefour in fata!'; clar, am facut de cateva ori stanga in plus. i-am zis ca e alt carrefour, am tinut calea dreapta catre casa si le-am arata craciunul la tv.

io-n Dushu Tau! spunea...

miju, adevarat..is unele bune, is unele nebune. insa stam extrem de prost la partea de tablarie care explica unde ai de dus cand ai de unde veni. Giratoriu' al mare e ok, adica util..era destul de incarcata circulatia cand erau doar semafoare nesincronizate insa iarasi..is prost semnalizate...ca sa te prinzi unde ai de dus..da nah, poate preshu' nou ne da si bani de table ;))

io-n Dushu Tau! spunea...

paulie, nu te mai lauda atata ca ai bani...ca stiu unde stai :P

io-n Dushu Tau! spunea...

Jenika...drac' sa-l ia..da is satula de tarla asta de schimbari...la mine in cartier nu mai stiu pe unde e corect sa intru si sa ies, la altii n-am stiut niciodata...muta panourile cu semne interzis parca-i menstruatia femeii.

Jenika spunea...

Asta e ...
Ce sa mai zic...
Futui....

Porcusorul Radioactiv spunea...

Mai, io acuma nu stiu cum e la voi in BV, dar in general sensurile giratorii usureaza traficul, nu-l ingreuneaza. Bine, asta daca soferii nu-s bizoni(si in general sunt ). Eu am fost prin Frantzia in '99 si am ramas uinit ce fain se circula, si daca aia n-au giratorii, apai n-are nimeni. Da' drept e ca nu erau bizoni.

Si pe aia cu RAV4, propun sa ne constituim grupuri de cate 2 cu bate la intersectii, ca poate-poate apare.

io-n Dushu Tau! spunea...

Porcushoare...si aici is bune, unde e necesar si is utile..da asta cred ca face maraton Green. sa nu lase nici un semafor important in brasov. incurajeaza pietonii sa nu mai stie pe unde se traverseaza.
acu' referitor la aia cu rav4, va las pe voi s-o sodomizati in intersectii. ca io n-am decat umbrela in masina :D:D

Puff spunea...

Clara treaba, o sa ametim cu totul. Mai lipseste unul pe Valea cetatii cu Carpatilor. :))
P.S: La stadionul Tineretului nu este sens giratoriu.

io-n Dushu Tau! spunea...

Puff, bag seama ca ai invatat la scoala de soferi. adevarat, ala nu e semnalizat ca sens giratoriu.
in racadau n-o sa faca giratorii..sper. n-o sa mai stie ursii sa umble dupa containere :))

puff spunea...

:))Am si invatat dar pentru respectiva amenajare rutierea am pierdut o sticla de vin :)).In racadau daca fac vreo 2-3 giratorii, se apuca ursii de parkour si participanti la trafic de titirobil :))

puff spunea...

Si inca un sens giratoriu: cel de la Poarta schei

io-n Dushu Tau! spunea...

hihi! cine a baut vinul?!
am numarat ala de la poarta schei :))

puff spunea...

dupa lupta cu covrigul, am mai gasit unul :))cred ca imi merit sticla de vin (alta, ca aia s-a dus). Griatoriul de la trecerea la nivel peste calea ferata in bartolomeu (institutul cartofului - poligonul auto). Cate au iesit ??

Cristi spunea...

Mda le-am vazut si eu la nastere acum vreo luna cand am trecut prin zona. Marea majoritate mi s-au parut si mie prost amplasate si un fel de scarpinatura cu mana stanga dupa urechea dreapta. Noi sa fim sanatosi:D

₤utic spunea...

Vrei sa te distrezi cu "sensurili" giratorii? Te du mataluta pe centura de vest a Ploiestiului. Aia de cica o modernizara astia cu guvernu lor. Sa vezi ce frumos e sa mergi cu 100 la ora si sa-ti apara in fata o balega din asta.
In legatura cu colega noastra de trafic puteai sa pui numarul intreg. Fara XXX. Am vazaut multe astfel de faze cu soferi si/sau soferite care de pe prima banda vor sa faca la stanga sau de pe banda 3 vor la dreapta de blocheaza toata strada. Iar cei care fac cel mai des lucru asta sunt taximetristii.

yesterdayman spunea...

he he
stiam io de ce nu mai vin prin brasov :)
mi-ajung alea de pe centura ploiestiului. Si alea din Bucuresti.
Auzi justificare - ca p-asta nu pot s-o uit vreodata - de cand s-a construit cel mai imbecil sens giratoriu vreodata in Bucuresti, ala de la Razoare (care are si trei semafoare pe o distanta de cinci metri): cica sensurile giratorii au menirea "de a absorbi mult mai mult trafic".
Problema e ca de absorbit il absorb, da-l lasa acolo :))

Anonim spunea...

intrare carrefour, selgros :)