13.1.10

e 13, e cu noroc frate!



Probabil asta si-a zis vecinu' costica vazand ca plec cu masina la birou freacandu-si manutele. Probabil asta isi spune in fiecare dimineata cand se ridica din pat de langa nevasta si cand lucrurile n-au stat de cu seara cum trebuiau.

Costica e genul de vecin, care desi are serviciu e cam toata ziua acasa. sau asta e impresia care o lasa. E genul de vecin relativ respectabil, nu face scandaluri si chefuri, nu bate nevasta nici nu i-o trage pana urla. Deci daca nu l-ai vedea in parcare surubarind si lustruind la masina ai jura ca nici nu exista. caci, DA. Parcarea este casa lui. In special locul din fata scarii.

Posesor prin alianta de dacie rosie - mostenita de la un vecin care capshuneste prin italia undeva - este cel mai inversunat parcagiu din zona.

Totusi sa ne intelegem, la noi in fata blocului n-avem parcare marcata sau cu plata, deci e fiecare cu a mamii lui. Avem cativa vecini in varsta care parcheaza intotdeauna in acelasi loc si-i respectam si pe ei si le respectam si zona unde trag caii ca deh, au o varsta, un parkinson, probleme. Insa p'astia tinerei, care-s si mutati de 2-3 ani in zona, apai ma-sa-n cur. nici n-au mostenit loc de parcare si nici nu si-au construit deci e razboi ca-n vietnam, unde prinzi acol' pui tabara si gata.

Acum, ca v-am introdus in poveste cu totul sa revenim la azi dimineata.

Deh, costica fu plecat ieri cu masina si-am prins loc la geam cum spunem noi. Nu ca as fi avut unde parca in alta parte sa ne intelegem. adica am parcat exact in fata scarii, lateral, frumos sa aiba pietonii loc sa ajunga la scara si prin fata masinii si prin spate. Cand o aparut acasa aseara nea, a facut spume precis...si-o trebuit sa fie el cel care da ture de bloc poate poate prinde un petic de beton sa isi traga rabla.

Si eu la randul meu dimineata, mi-am frecat fericita manutele, datorita faptului ca trebuia sa deszapezesc masina si manusile-s pierdute pe undeva, ele stiu unde. Intr-un final glorios termin si plec. Sun inapoi acasa, de la coltul blocului si rog mama sa coboare sa-mi dea si mie mancarea c-am uitat-o pe dulap.

Pana am dat o tura de bloc, fin'ca 'zdele de la strazi si drumuri au facut doar sensuri unice...tadaaa...fostul meu loc de parcare ocupat. A inflorit acolo un bujor rosu, o tabla stralucitoare de la atata frecat in parcare. Minunata dacie mostenita de costica.

Acu, stau si ma intreb, dupa ce chestia asta se intampla absolut de fiecare data cand ocup acel loc de parcare, nea asta are senzor acasa..si cand se elibereaza locul incepe si ii urla sirena si avertizoarele luminoase ca la pompieri?
Sta de dis de dimineata pe geam la pipa si cafea si urmareste cand plec?

Totul este o conspiratie impotriva daciei mostenite. Garantat si Precis.

2 comentarii:

TVdece spunea...

E o specie unica. Se numesc garajisti. Tot mesterind la ea, au intrat intr-o comuniune atat de profunda cu Dacia din dotare, incat simt orice modificare in univers, care ar putea avea legatura cu mandria lor motorizata.

io-n Dushu Tau! spunea...

pff...pai asta nu are garaj...o fi avut de unde s-o mutat...si o ramas asa cu senzatia...cum is aia cu amputatii..creierul inca stie ca are 2 maini/picioare de manevrat...asa o fi si costike.
vezi, nu m-am gandit :D