17.3.10

mucegai



in ultima perioada n-am avut chef de scris. n-am avut nici macar chef sa traiesc si sa respir. pur si simplu am vegetat, fara sa consum fara sa produc. nu, nimic nu s-a schimbat, insa raceala cobza ma face sa fiu ciufuta si cu jumatate de neuroni lipsa din cauza de oxigenare deficitara.
insa de curand, adica acu vreo 10 minute m-a lovit o chestie ce m-a scos temporar din apatie.

eram catarata pe marginea la canapea cu o solutie de curatat mucegai in mana incercand sa castig lupta cu umezeala. macar temporar.
...caci si-n viata, totul este un castig temporar. ai parte doar de mucegaiuri. unele sunt negre, initial apar ca un punct mic invizibil, planteaza samanta si incep sa creasca. se extind, le accepti, insa oricat ai incerca sa le elimini sau sa le curati pateaza si te fac sa urasti, altele is mai putin nocive, transparente.. doar cresc - vegetatie deranjanta, insa lasate in voia lor, imbatranesc si evolueaza transformandu-se in galben batranesc.
dar, totusi, unele mucegaiuri sunt bune ... la penicilina si la branza frantuzeasca... mucegai care te ajuta, uneori, dar ca sa ajungi la el trebuie sa lucrezi fin ca la laborator. Partea proasta e ca pana si la astea faci alergii si alte intolerante fizice. deci balanta tinde tot spre negru. pacat totusi ca nu exista si in viata "geluri minune" care sa faca sa dispara, tot temporar "mucegaiul"...ce iese dupa el...poate ai noroc si e penicilina. sau poate e nevoie doar de o noua varuiala...

10 comentarii:

Miju spunea...

run dush, run: http://www.imdb.com/title/tt0103074/

io-n Dushu Tau! spunea...

de-ar fi asta solutia

Miju spunea...

pentru unele da, asta e solutia, aruncandu-se in canion cu masina. bete si fericite(sa nu se creada ca doar asta am retinut, fain film)

io-n Dushu Tau! spunea...

din pacate o simpla betiveala sau un drive la mine nu functioneaza. al dracu creier e mai treaz si mai citav imediat ce ingurgiteaza un strop de alcool

matusalem spunea...

Frumos scris, dar nu cred ca mucegaiul ala isi da seama. :)
Ala trebuie sa fie un perete nordic. Nu indeajuns de incalzit. Sau apartamentul de deasupra duce lipsa de caldura. In orice caz, musai sa rezolvi cu o izolatie pe interior cu un strat de minim 4 cm polistiren. Ca pe exterior nu prea ai sanse. Poate la urmatoarele alegeri sa promita Scripca ceva. Daca-l izolezi, mai reduci un picutz si factura la incalzire. Gata. Nu te lua dupa amatorul de mine. Consulta si un specialist in domeniu. :)

io-n Dushu Tau! spunea...

astept sa se mai incalzeasca nitel...si executam frumos ca la carte: curatat pana la beton, apoi curatat cu chimicale nashpa, apa de sticla, rigips si inca 10cm din spatiul vital mancati...
si al'fel..poate e mai bine ca nu ma citeste...mucegaiul ala...

Anonim spunea...

Asta era seminarul numarul trei din examenul de an de la facultatea de constructii si mucegai...
Parca...parca imi aduc aminte de ceva....
Asa.... auzi madam..no fi mai simplu sa darami zidul si sa il construiesti nou noutz la loc....
Scapi si de mucigai...da si de energiile negative...
:)

io-n Dushu Tau! spunea...

jenika, ar fi belea. adica m-as mai extinde cu vreo 200m in afara daca as darama zidul..insa la etajul 5, e nitel d'ampulea...si mai ales ca-s 2 :))

Anonim spunea...

Madam ...merge daca pui niste grinzi de sustinere in structura de rezistenta si daca mai adaugi niste caramizi pe spatiul verde inconjurator.....
Doar idei sa ai...ca nebuni ca mine care sa dareme un zid....gasesti...
:)

io-n Dushu Tau! spunea...

cred coane, cred :))