22.3.10

n'apai sa nu le iei mama la control?



azi, oricat de tare m-am chinuit...nu am reusit sa nu ma enervez. am trecut cu detasare peste ziua de munca, desi nu ar fi fost cazul....dar nah...am ajuns acasa...ma asteapta o minunatie de plic de la minunatul fond de pensii pentru care am optat la pilonul 2...
evident, operat de o banca olandeza, acest minunat fond de pensii a reusit sa imi blocheze sucurile gastrice ca nimeni altii.
citez:
"Modificarea comisionului lunar de adminisrare suportat din contributiile dvs de la 3,95 la 4,85" deci pizda. dupa ce ca statul ma jecmaneste de bani, de ce sa n-o faca si privatul? iaca suge-o abonatule, esti vita proasta, ia, mai da niste bani la mandea...ca doar ce...poti comenta ceva?

dupa care...
"fondul iti oferta o garantie in plus fata de cea obligatorie prin lege...garantia contributiilor nete. adica la varsta pensionarii sau in caz de pensionare anticipata din cauza unei invaliditati veti primi cel putin suma contributiilor pe care le-ati platit, minus comision de administrare."

adica pizdele astea dupa ce ca se folosesc de banii mei si fac investitii si alte cacaturi, garanteaza ca imi dau doar banii virati evident fara acel pizdos comision, care precis se aplica retroactiv...si pana ma pensionez eu mai creste de 20 de ori.

acum..ma intreb, daca contribuind din mai 2008 pana acu' am doar 2.500 lei pensie, care procentual mai dispar fro' 130 lei ca deh, imi "administreaza" pensia, desi in atat de tare se agita, incat banii astia ii fut doar pe hartii si publicitate...stau si ma intreb oare cat profit au indivizii astia. si ma mai intreb...in mod normal pana si un cacat de banca iti da acolo un 2-3% daca iti pastrezi banii la ei...fondurile astea oricum plaseaza banii..cu profitul ce se intampla?

17 comentarii:

Anonim spunea...

Se duc sub forma de dividende la actionari si sub forma de bonusuri la directori deoarece afacerile sunt prospere :)

io-n Dushu Tau! spunea...

pei sa nu le iei mama la control?

castleless spunea...

mai fata! tu n'ai aflatara ca fondurile de pensii sunt rulete din ce in ce mai rusesti? investitiile sunt teapa. pur si simplu ei se folosec de bani, si platesc direct noua generatie de batrani din noua generatie de lucratori.
adicatelea sistemul este simplu si nu functioneste. si afli ca fondurile de pensii nu sunt capabile (prin cateva calcule socialo-economicoase) sa se autointretina.
iar statele occidentale, dupa ce au tras concluzia ca ba, nu mai avem de unde plati, au dat la liber distractia, pe piata. si s'a apucat bancheru' privat sa faca operatiunea. care bancher privat a inceput sa dea rateuri si el cu vreo 6-7 anisori in urma. chiar a vuit presa (straina, e adevarat) de faptul ca pur si simplu oameni iesiti la pensie au inceput sa ia la revedere in loc de bani de la firmele in cauza.
asa ca momentan solutia lor a fost extinderea pietii. sa traga din tari noi fonduri pentru ca sa plateasca pensionarii din occident. adica cel mai rapid noul est capitalizat.
probabil mai incolo vor intra in ecuatie talibanii. si cu ceva noroc chinejii. dar nu cred sa'i lase careva sa'si bage acolo labele in borcanul cu miere.
si chiar daca ar fi... tot dejaba. fiindca aia sunt platiti regeste cu 10 euro pe luna... plateste cate un sat pentru rata unui singur occidental. de unde bani totusi pe viitor?
este un caritas in cea mai prosta maniera. iti dai seama ca li se pot restrange clientii noi? dar ei trebuie totusi sa plateasca pentru cei vechi... si sa tina si personalul angajat.. ca de'! cine mai rostogoleste bile la abac?
scuze mai fata... da' s'au scris si carti pe tema asta... imi cazu si mie una in mana cu ceva tinp in urma.

Pitikuljenika spunea...

Mamele... tatii, surorile...si cativa vecini...
Nitica rabdare mada.....
Kalashnikov scrie pe fruntile lor...
:)

io-n Dushu Tau! spunea...

castleless..apai nah..am avut si io azi o rabufnire. 'z'da mumei sale. daca e obligatoriu..e obligatoriu...astept sa vad cat mai poci sta inainte sa scot fondurile depuse la pensia optionala de catre firma lunar...ca si acolo s-au strans niste milionele

io-n Dushu Tau! spunea...

jenika...apai na..

yesterdayman spunea...

doamna, mori tu linistita, ca de pensie se ocupa ei.
cred ca asta ar trebui sa fie de fapt mesajul lor publicitar.

io-n Dushu Tau! spunea...

yesterdayman, si ei si statul...

yesterdayman spunea...

nu, frumoaso, gresesti: statul SUNT EI.
noi suntem aia prosti da' multi.

LiaLia spunea...

Apropo de măsuri din astea logice şi economice, eu tocmai am aflat că tatăl meu, care 42 de ani a dat impozite şi taxe, tocmai a ieşit la pensie şi surpriză! pentru că are pensia mai mare de 10 bulioane, plăteşte impozit! :D Mi se pare genial!

Anonim spunea...

in continuarea a ceea ce zici tu aici vreau sa spun ca iti dau dreptate. am citit si un material http://ziuaveche.ro/intalnirile-ziuavechero/1784-sandra-pralong-romania-nu-este-o-cauza-pierduta care ma face sa cred ca tara asta mai are putin si cade in prapastie

Porcusorul Radioactiv spunea...

Chestia e ca trebuie tu singur sa-ti asiguri venituri suficiente petru batranete, ca pe banii aia nu te prea poti baza. Castigi numai daca mori, caz in care primesti suma asigurata. Sa-ifut pe toti in glanda.

io-n Dushu Tau! spunea...

porcusoare, ma fut pe tara lor de cacat. cat is tanara imi manc viata dand bani de rate ca deh, p**a casa si alte bunuri mostenire...si cand is baba, pizdele astea de stat si banci nu-mi dau ce am cotizat. si acu m-am mai enervat citind ca din cele 9 milioane care le dau la CAS o sa trebuiasca sa imi platesc serviciile medicale cu 10-30-100 lei. no sa nu le iei soarta la maciuci?

ZaiR spunea...

Iti inteleg nervii creati de aceasta situatie, dar iti aduc aminte ca cei ce accepta o astfel de situatie au toata vina. Judecatorul este suveran deciziilor oricarui guvern(vezi cazul profesorilor), iar intr-o democratie in care presupunem ca am fi, nu te obliga nimeni sa faci ceea ce nu doresti. Situatia se poate rezolva usor, dar necesita bani,timp si alt model de nervi. Poti da in judecata statul rroman pentru "orice" decizie care te afecteaza sau nu-ti convine si daca vei aduce argumente solide sau spaga care ne-a consacrat ca neam, vei castiga dreptul de a-ti asigura independent drepturi, pensie sau daca doresti o casatorie cu o persoana de acelasi sex. Cum ti-am spus, iti respect frustrarea, ti-o inteleg dar hai sa facem ceva constructiv cu ea.

io-n Dushu Tau! spunea...

zair...cu scuzele de rigoare...inclin sa cred ca esti naiv. sau iti place modelul american unde totul se rezolva prin te dau in judecata. si daca dau statul in judecata pana la haga TOT prostul de rand plateste. pentru ca NIMENI nu raspunde pentru cretinitatile facute de cacatii care ne conduc. in momentul de fata singura solutie e sa emigrezi, insa ups..si restul lumii e la fel condusa de tot soiul de sfertodocti si batuti in cap. asa ca parghiile sunt duse dracului.

ZaiR spunea...

Posibil sa fi parut naiv din parerile enuntate, dar imi place sa vorbesc din experienta(intereseaza-te ca s-a intamplat cu salariile profesorilor). Cat despre modelul American, ti-o spun cu mana pe suflet ca-l condamn pentru faptul ca totul se rezolva in fata instantei, dar este si asta o solutie atata timp cat n-ai cu cine (profesiunal sau etic).
In privinta prostului care plateste (cel pe care l-ai enuntat mai sus) afla ca tu si eu si alti cititori ne aflam in aceeasi oala. Cat ai degand s-o mai faci ? Observ ca a inceput sa-ti displaca. Nu vrei sa faci ceva constructiv? Sau o mai lalaim pana la urmatoarele alegeri pana cand ‘om spera ca ailalti sunt mai inteligenti sau cu mai mult bun simt.
Daca intr-adevar nu vrei sa faci nimic sau esti obosita din acest punct de vedere, da subscriu..cel mai bine e sa emigrezi cum spui tu si sa nu ne mai plangem de mila, ca oricum n-am facut ceva sa ne fie mai bine.

P.S : Nu stiu pe nimeni care sa fi avut prin idei, atitudine inteligenta si sa piarda in fata unui om pe care il surclaseaza cu argumente 'pro'(nu conteaza unde, aici sau la Strasbourg). Ideea e sa vrei.

io-n Dushu Tau! spunea...

sincera sa fiu nu urmaresc politica zilei si nici protestele profesorilor . mi se par nefondate atata vreme cat vad cata inteligenta si educatie zace in generatiile pastorite de ei. asta e iar o treaba ah, dai bani putini..no problem..si eu pot sa ma fac ca muncesc.
Sa fac ceva constructiv? CE? sa ma duc sa fac revolutii? merci... cred ca imi ajunge cat stau zilnic la munca si ma lupt cu idioti de-ai sistemului pana crapa nervii in mine insa la dracu, ca sa le fie tot lor bine, ca deh, toti platim dari. si da, m-am autointrodus in oala cu prosti...pentru ca asta suntem. In loc sa mergem sa-l strangem de gat pe x-ulescu care din cauza cacaturilor lui suntem tarati toti la haga si strasbourg de indivizi nedreptatiti, noi stam si platim. pentru ca datul statului in judecata = pisat in ploaie. sa revin...Ce sa fac constructiv?