10.3.10

principii de viata



leapsa via lia care in loc sa ma lase sa beau cafeaua...ma pune sa gandesc :)

1. eu, eu si iarasi eu. apoi tu si iarasi eu
2. ori dai 100% ori lasi dracului toata socoteala de la capat
3. nu da bani imprumut prietenilor. banii ca si femeile strica prietenii
4. dormi destul. razi destul.
5. ai grija de tine, ca altii n-o sa iti duca grija
6. educa-te. citeste.
7. incearca loialitatea pana la punctul in care lucrul asta nu trece peste demnitatea ta.
8. nu fa bine gratuit nimanui. oricum si daca faci si daca nu faci ti-o iei, rau de tot.
9. invata sa ignori si sa excelezi la asta
10. invata sa te bucuri din toate nimicurile.

si da, daca nu stiati pana acum ca-s cinica...iata dovada :))
PS. cine doreste poate lua leapsa, puricii casei, etc :D

8 comentarii:

mosu spunea...

:)
sanatoase principiile tale (in nici un caz cinice); cred ca sunt un manual perfect de adaptare pentru "noua societate" care se construieste (sau s-a construit deja)
9-10 se bat un pic cap in cap; daca ignori totul nu te vei putea bucura de micile nimicuri, dar inteleg ce ai vrut sa zici si sunt de acord cu amandoua (de acord in sensul ca sunt valabile si pentru mine)
singura cu care n-as prea fi de acord e 8; inteleg ca nu vrei sa te legi la cap daca nu te doare dar daca tot ti-o iei si tot nu costa, de ce sa nu faci binele ala...?!
de fapt... stiu si raspunsul tau; pentru ca intr-un fel sau altul, oricum ai da-o, se va intorce inapoi ca un ne-bine :) (si intr-o oarecare masura sunt de acord si cu asta, desi eu cred ca merita incercat)

io-n Dushu Tau! spunea...

mosule ;)
nu...e vorba de ignorat tot ce se poate ignora din lucrurile de kk. adica oamenii insistenti si idioti, lucrurile care nu iti plac si nu ai posibilitatea sa le schimbi. de fapt nu e ignorare ci toleranta crescuta spre ignore :).
Mici bucurii - azi de exemplu mi-a mai iesit un muguras la un asparagus care sta undeva sub acvariu. motiv de bucurie? evident :)
eu una nu suport "crestinismele" cu obrazul. din contra. merg pe dinte pentru dinte. si din pacate in ultima perioada binele facut total dezinteresat a escaladat la niste mui groaznice luate de la cei carora am facut bine. si nu ma refer la bine de genul ia un coltz de paine.... asa ca am decis NU fac bine. e mai simplu sa imi vad de viata mea si sa o ignor pe-a altora...

Jasmin spunea...

Eu nu cred că eşti cinică. Poate doar o persoană care a trecut prin multe şi a văzut multe la viaţa ei.

Şi la partea cu binele să ştii că ai dreptate. Şi eu am întâlnit oameni care, în semn de mulţumire că i-am ajutat, s-au gândit la o făcătură machiavelică pe care să mi-o trimită înapoi ca să nu rămână datori cică. Şi mereu spun că data viitoare nu mai fac, dar tot mereu uit. Năravul din născare... ştii tu...

io-n Dushu Tau! spunea...

hehe jasmin, eu am langa mine mai multe remindere constante..care imi aduc aminte ;))

LiaLia spunea...

Gagico, eu nu cred că eşti cinică, eşti doar realistă. Fii tu cu tine însăţi ok şi împăcată, că restul îţi vor găsi oricum nod în papură :D Cât despre facerea de bine ... hmmm, eu am cazul ciudat în care cei cărora le fac un anumit bine îmi mulţumesc şi apreciază, ăia de pe margine au o problemă cu mine :)))

io-n Dushu Tau! spunea...

lia, apai nah, tat futere de mama e si aia ;)) da tu ai mai mult ficat decat mine..asa ca tu preferi sa continui :))

yesterdayman spunea...

Deci da. Nu te intereseaza nici pe tine, evident, da' mi-e lene sa ma duc inapoi la mine sa postez asta, asa ca o sa te comentez tot pe tine ca o ilustra inaintasa care esti. Pe persoana ta fizica.
1. eu. si atat.
2. nu da nimic daca nu ti-ai luat larevedere de la el.
3. nu da bani imprumut. nimanui.
4. dormi destul.
5. ai grija de tine. si ai grija si de cum au ailalti grija de tine.
6. educa-te.
7. loialitate? fata de cine - vezi punctul 1.
8. nu fa bine gratuit nimanui.
9. invata sa ignori. Pune asta in practica.
10. invata sa te bucuri din toate nimicurile si sa nu o arati.

Barza Chioara spunea...

Nu esti cinica, bre, esti normala la cap, doar ca "prosti, dar multi, Maria-Ta" sunt niste cacaciosi care nu pot digera o parere asa cum vine ea. Desi evolutia speciei se asigura prin adaptarea la mediu ca sa perpetueze, uite ca traim fain-frumos si ne reproducem intr-o veselie intr-o lume de neadaptati.