20.4.10

maxima retarzenie, da, romania



te duci ca omul sa schimbi un cacat de buletin care expira. Te informezi pe net ce acte iti trebe, ce program de gravide au, etc. dupa care stai la 20 de cozi sa platesti taxa, sa iti iei timbru, sa iei formular de la ei acolo ca ala de pe net, pula marito nu este bun, dupa ce ca ai de strans un ditai vrafu de hartii si copii si chitante, mergi la vitele de la primarie/evidenta populatiei - fin'ca daca pana acu aveam de lupta cu politia romana, acum avem de lucru cu functionarul idiot si blazat. si stai si astepti pana binevoiesc toti bivolii sa se opreasca de intrat peste bon, ca dah, primaria brasov a decis ca sistemul cu bon este ok - o fi, cand s-o anula nesimtirea unor cefe late pe care mama lor i-a invatat ca bagatul in fata e vital ca respiratul.

intr-un final iti vine randul sa intri. iti iei vraful de hartii si dai ochi in ochi cu functionarul, trantit pe scaun in fata unui monitor, cu fata acra de la ora 8. e ca la loto, ai ghinion sau n-ai.

iti deschid fara chef dosarul si se uita la tine, pentru ce ai venit...imi expira buletinul, nu ca mi-ai fi tu draga sa te vad la ochi, incepe sa foiasca hartii, cererea asta nu e buna - cacat de cerere tip culeasa de pe site-ul lor care are update acu 3 zile. nooaaa tre sa mai stai la o coada si sa mai consumi un pix pe zoaia lor de formular...ca doar papua noua guinee de romania n-are nevoie de acte unitare...de ce nu!? si mai ales pentru ce?!

dupa care le cade ochiul pe contractul de la casa...a, nu sunteti titular de contract - nu, ca nu ma cheama eugen. atunci trebuie sa veniti cu unul dintre parinti...SUNTETI RETARDATI!? la 30 de ani sa vin cu tata de mana sa prelungiti un cacat de act care nici asa nu imi da decat obligatii niciodata drepturi!?
daca al de tata erau capsunari si nu erau in tara, beleam pula sau ce? nu imi mai dadeati drept sa stau la tata-n casa si nici in fututa asta de tara?

ma gandesc, totusi daca ma mutam veneam cu un act de flotant, nu i-am pus sisul tatei in gat sa imi dea actele de la casa sa ma plimb cu ele prin oras de bucurie ca am pus mana pe ele. am venit sa fac o prelungire a datei de valabilitate la un gunoi de act, care in mod normal ar trebui sa functioneze gen: s-a schimbat ceva? nu, ok, inca 10 ani, la revedere.

Nu dom'le. exprimandu-mi uimirea stupida "cu unul din parinti?!" am crizat-o pe madam care a inceput sa ridice vocea de parca m-as fi suit cu pantofii cu toc cui pe degetul ei.
mi-am luat la revedere dupa ce mi-a trantit toate actele in dosar si m-am carat. sa-i futa iuda cu actele lor. urmatorul buletin o sa fie facut in vreo tara tropicala unde n-o sa ma mai intrebe nici dracu' daca tata ma primeste in spatiul locativ de buna voie sau cu japca.

12 comentarii:

val mănescu spunea...

VARANUS spunea...

Faci ce faci şi-ţi strici ziua pentru nişte cretini, Duşuleţ, mai uşurel, că n-ai cum să scapi:)
Io am o metodă infailibilă şi distractivă. Cînd miros gradul de nesimţire al dobitocului ce-l am după ghişeu, încep s-o fac pe prostu, zîmbindu-i cretin şi punîndu-i un milion de întrebări din care jumate n-au legătură cu problema de rezolvat. De exemplu ce-i face familia, dacă plouă mîine sau dacă-a văzut "La bloc"-ul de aseară.
Şi-ntreb şi zîmbesc şi mă rîd pînă se-adună-n spatele meu încă zece indivizi care-ascultă dialogul fără să crîcnească, doar sunt la fel de cretini ca şi funcţionara transpirată care nu ştie cum să mă rezolve mai repede ca să scape de mine.
La urmă, îi cer şi o carte de vizită, dacă are. Şi, după aia, o fut la telefon de cîte ori mi-aduc aminte de mutra ei.
Ia încearcă. Dă rezultate la fix.

Anonim spunea...

Trebuie sa fie deacord propietarul apartamenului ca te primeste in spatiu locativ. :)) cam asa ii zice. in tara asta ai nevoie de 2 persoane sa poti sa-ti faci un buletin :))

io-n Dushu Tau! spunea...

si sa vezi cum e daca nu e ala bun...manca cretinele alea de-a pizduieli..ohooo

Stewardezul spunea...

Da bine ai zis" preagram de gravide" futu-i in gura.

2 ore pe zi,maxima ca in rest stau si joaca Solitaire,beau cafeaua si fumeaza pe la colturi.

Din pacate acesta e sistemul. Spor la hartii.

Anonim spunea...

Sa te pregatesti moral pentru momentul ca nu o sa fie bun buletinul. :))

LiaLia spunea...

Da' înainte, la poliţie, nu era nevoie de mama şi tata!! Şi vorba aia, dacă ei sunt pe certificatul tău de naştere şi aceleaşi nume sunt şi pe actele de casă, ce pizda mă-sii mai au nevoie de prezenţa unui părinte??? N-aş vrea să ştiu ce se întâmplă în cazul de Doamne fereşte când îţi expiră buletinul înainte să fi făcut acte de succesiune după moartea părinţilor. Eu cu poliţia am avut o singură problemă când mi-am schimbat buletinul, am ieşit în poza aia scanată cu ochi albaştri deşi eu îi am căprui. Şi am sesizat acest lucru, dar răspunsul m-a dezarmat: lasă, donşoară, că dumneavoastră femeile vă schimbaţi culoarea părului tot timpul! Trăiască birocraţia românească şi inteligenţa celor de la ghişee!!!

io-n Dushu Tau! spunea...

lia, l-a pus sa declare ma ca ma ia in spatiu si sa semneze in fata ei. am ramas stoned. si l-o si luat in balon c-are buletin d'ala vechi care nu mai expira si ca de ce nu si-l innoieste ca arata ca o varza. tata s-a abtinut exceptional. io i-as fi futut una de se dadea cu rotile de la scaun peste cap...

Richard spunea...

Nu numai ca o freaca, dar sarchuiesc dupa pornache ziua in amiaza mare...Am dovezi cu Ip-ul si ISP-ul Ministerului Finantelor si Cancelariei PM. Mda, intra la mine pe blog invariabil prin tagul"nude girl".

evergreen spunea...

Si prietenul meu, la 28 de ani, s-a dus cu tatal sau la sectia de politie, asta dupa ce initial i s-a zis ca nu e necesar, ce Doamne iarta-ma sa caute un parinte

s-a schimbat tura, doamna cealalta a vrut sa-i cunoasca parintii.

io-n Dushu Tau! spunea...

evergreen, astia oare isi fac dating/marry database? vad care tata e sexos, cer copii de buletin cum li se scoala lor si fac baze de date? n-ar fi exclus. ca la cat is de ciufute si idioate nu cred ca le ia nimeni, asa ca isi fac birou matrimonial :))

Zazuza spunea...

stai aseaaaaaaaa, sa vezi cand te-oi duce sa iti iei buletinu si o sa constati ca buletinu nu e. si aia de la ghiseu o sa se uite lung la tine si o sa te intrebe ca pe prosti,d esi tu esti in costum de busines si puti a sanel numero pischi, ca vii de la jobu tau de telectuala, si deci revin, madama aia te intreaba senina "da' sunteti sigura ca ati depus actele?". ce alupa mea?! am crezut ca lesin!!! cum adica daca sunt sigura?! da' arat chiar asa de plutitoare?! sunteti VOI siguri ca mi-ati pierdut actele?! am zbierat instantaneu la ei, degeaba ofcors, m-au sunat dupa doospatru de ore ca nu venise buletinu cu curieru curului. deci cacat. bafta totusi. e o senzatie interesanta sa fii omu fara identitate oficiala, chiar si pentru 24 de ore

io-n Dushu Tau! spunea...

Zazuza, cred ca ii mancam ficatul tacticos pe paine prajita. io ca sa scap de riscul asta, desi am depus actele cred ca in 20-21 o sa ma duc dupa 1 mai sa il ridic...deja primele mui ca-s fara buletin mi le-am luat..ce-ar mai putea sa se intample?:))