5.7.10

in alta ordine de idei



Aseara m-am enervat. Evident, motiv clar sa ma apuc de scris, ca doar n-o sa incep sa pun panselute pe aici...ajung cele vreo 2 derapaje de mai la vale.

Mnasha, intr-o greseala fatala in timp ce executam niste pui cu bechamel colocatarii au deschis tv-ul pe ceva canal de stiri. Iar acolo se scuipau(a se citi salutau) minunat, ca intotdeauna, marinelu' cu presa. Pana acu' se comenta ca e ticalos n-a iesit la inundatii, acu cand a iesit, ca ii ia la pedala pe sinistratii care vin cu plangeri(da, presa noastra e nitel femeie nefututa).

Pai, hai sa facem o analiza pe text. Se plang ca le-a luat apa casa - a nshpea oara in ultimii 3 ani. Solutii: muta-te, muta-te, muta-te. Daca si asa ti-a luat apa cotetul de chirpici cu totul de mai multe ori e un nota bene cu rosu...esti cam in garla. E momentul sa te muti. Si atunci cand ti se ofera casa construita in zona sigura iar tu refuzi sa te muti fin'ca iti place cu garla in curtea din fata, ciocul mic, iti meriti soarta cu desavarsire!

Apoi, mi s-o ridicat tensiunea vazand filmari de la "reparatiile" digurilor existente unde armata muncea de una singura, de parca ar fi obligatia ei, restul poporenilor din sat fiind ocupati cu carciuma si comentatul la meciuri. Frate, proprietatea vine cu obligatii, mai ales daca esti in lunca sau pe dig.

Oricum n-am inteles stupizenia in care un primar care are ordin sa construiasca dig sau canal nu reuseste sa cumpere de la proprietar bucata de pamant retrocedata sa rezolve problema. Chiar nu exista nici o parghie? si tot ei acuza primarul ca e hot si nu lucreaza in interesul lor.

Iarasi nu inteleg de ce drac au fost retrocedate bucati de pamant care tin de apararea contra calamitatilor. Dar banuiesc totusi ca e la fel de stupid sa ma intreb de ce au primit aprobari sa isi construiasca oamenii case in lunca sau in zone inundabile/sub nivelul apei.

In fine, continuam...sh'apai o alta madam i se plangea preshului ca i-a luat apa si termopan si lambriuri si parchet si porcu' din batatura si sticla de rachie barbatului de pe masa.

Intrebarea mea, zic eu coerenta, frate ai avut bani de lambriu si termopane si persane, aveai bani precis sa iti faci o asigurare la casa. Acu ca te calificai sau nu sa fie asigurata, e alta poveste deoarece ne intoarcem pe la intrebarile cu cine v-a dat drept de constructie acolo. Si ar trebui strans nitel de oua cu codul penal.

Oricum citeam la mosu' califar ca sunt asigurate intre 13-18% din case si banuiesc la oras nu la tara. Si aunci, nu isi merita soarta?

2 comentarii:

mosu spunea...

:) pusesi punctu pe toate iiiiurile din text...

io-n Dushu Tau! spunea...

mosule, is satula de stiri de cacat si de oameni de cacat care stiu doar sa se baurleasca fin'ca nimeni nu le da. insa cred ca mai simplu este sa nu ma mai uit la stiri si sa nu mai citesc ziare...ca pana acum :)