6.7.10

prietenie pe muche de lama de ras..



deoarece cutitele nu mai taie de mult...

Prietenii nu mai sunt ce-au fost. Clar. Acum ai doar simple cunostinte, cunostinte cu care mai iesi la bere si socializezi, oameni care poate ii mai chemi acasa la o ciorba, fosti colegi, actuali colegi. Oameni pe care ii soliciti sa te ajute la una alta si se stramba si se declara presupus ocupati, oameni pe care nu ai indrazni sa ii suni la unu noaptea sa te duca la spital. Oameni care te inseala si ti-o trag pe la spate sau realmente pe fata de fiecare data cand au ocazia, cu familia, iubitii sau fratii. Oameni carora nu le pasa de ce ti-e drag si scump tie, si au devenit oameni seci si egoisti.

Au trecut vremurile cand imparteai o ciorba cu aceeasi lingura si mancati o bomboana amandoi fin'ca nu erau doua, au trecut vremurile cand ce era al tau era si al lor si unde granitele bunului simt erau foarte clar delimitate. a trecut vremea cand vecinul avea cheie de la tine pentru urgente, cand imprumutatul unei cani de zahar si al unui pahar de ulei nu erau temei de scandal intre familii. Au trecut si vremurile cand se mergea la gratar cu bitongii din fata blocului si indiferent ce aduceai primeai din tot ce se gasea pe patura.

Au ajuns sa nu te mai salute si sa intoarca intotdeauna capul pe strada deoarece au impresia ca nu mai esti indeajuns de bun pentru ei, doar pentru ca nu te imbraci ca ei si nu mai ai acelasi tel in viata.
dar, asa-i in tenis...

7 comentarii:

Pitikuljenika spunea...

Vai madam...da sumbre iti sunt zicerile de cateva zile....
Nui a buna!
Pe cine sa bat pe cine sa trag de urechi???
:)

io-n Dushu Tau! spunea...

coane, ma uit in jur de vreo cateva zile...si la tv. cred ca tre sa intru iara in starea de hibernare socialo-televizata

paulie spunea...

bre.. acu` se socializeaza pe hai faiv si feisbuc.. acolo toti vecinii din farmville se ajuta reciproc :))In alta ordine de idei ai mei socri au chei de la vecini si ai mei parinti la fel... deci inca mai exista cazuri.. dar din pacate cei din generatia happy meal, nu mai au nimic in comun cu apropierea umana..

LiaLia spunea...

Au, ce doare! Mă gândeam că doar eu am o buba la cap că văd și simt lucrurile așa. Vecinii mei au cheia de la mine, dar e ceva de neconceput pentru alți cunoscuți de-ai mei. "Dacă îți dispare ceva???" Mda, praful de pe policioare. Și am fost de curând cu Iulia și pisica ei bolnavă la doctor la 2 noaptea. La fel, mi s-a spus "nici plătit nu m-aș fi ridicat din pat pentru o javră de pisică". Și eu care credeam că m-am ridicat din pat pentru Iulia :)

io-n Dushu Tau! spunea...

lia, din pacate NU. faze de genul prietena cea mai buna iti imbata prietenul si profita...te tzapuie la bani...sunt la ordinea zilei. Haulim ca lupii de multisor

castleless spunea...

mad'ame... haulesti ca lupii cand alegi sa traiesti ca lupii. nu seste o cauza a societatii ci o consecinta a alegerilor personale.
nici la mine nu exista aceasta problema... ai mei prieteni nu numai ca pot avea / au cheia de la mine, dar mai e unii care chiar vin sa doarma fara sa intrebe... cu cheia din dotare.

Tom Degetel spunea...

@paulie: la Bv via botoşani, grotele au chei?? Iar socrii, nişte superbi plini de calităţi. Aidoma drăgălaşei :-& şi delicatei lor fetiţe, care la rândul ei va făta un exemplar pursânge, desigur, probă a unui act de “apropiere UMANĂ” supremă.