9.10.10

convietuitul la bloc...crima sau pasiune?



no sh'asa s-o plans lumea ca n-am mai zis nimic, nu ca n-as fi avut ce spune...dar. azi mi-a ajuns cutitul la os, ficatu-n necroza si splina-n gat.

Bai tata....cum dracu au invatat taranii de acu 3j de ani sa convietuiasca la bloc, nu imi pot imagina insa garantat ajutati tare de bunul simt implementat din pruncie de mame care stiau cu ce se mananca fenomenul

Locuiesc in Racadau - cartier nascut de taica ceausescu pentru muncitorii de la autocamioane roman, moldoveni, buzoieni, olteni si alte natii d'astea fugite de acasa de foame. boon..dupa ce s-o hotarat impamantarea roman sa-ului si au scapat de triliarde de indivizi, evident populatia din minunatul cartier s-a epurat simtitor, scapand de diverse elemente conturbatoare, turbulente si needucate, deoarece intretinerea facea ca acest cartier sa fie nitel de lux. Bon. inca este, traiasca intretinerea. In toti anii astia de cand o fost inchisa fabrica au tot migrat prin bloc diversi indivizi care la randul lor au tot migrat alaturi de bucati din beton din acest mirific bloc, ca peste tot in romanica de fapt.

revenind la zilele noastre, oile noastre.
nu se mai poarta moda bucatarie cu usa pe coloana de bloc pe care rezidez...io cu vecinul de la 4 cre ca s'tem singurii losersi care inca mai simtim nevoia sa nu gatim alaturi de cartile din bibliotecile din casa.
bon.
azi am iesit nitel din casa, desi vremea nu o cerea, sa iau o branza. Ma intorc in casa, ba taaaaaaaaaaaaaaata emana prin usa de la baie o duhoare de ulei ars si ardei caliti de imi venea sa sar pe pereti. Hai, ca mirosul de tigara si de ficatei prajiti nu este deranjant vara cand is 3j de grade si faci nitel curent si-a disparut... dar taica, la 0 grade iti vine sa bati cuie in sicrie,

am pornit odorizante-n baie...sperand ca poate, iese duhoarea, poate...splina mea deja facea ravagii, nod de ulei in gat ca vreau sa nu. crizata peste vreo 2h constat ca in toata casa miroasea a tocana de legume de parca as fi plimbat oala cu prajeala pe papuc, deschid usi, curent, frig de te caci pe tine...duhoarea rezista. am decis sa reziliez contractul cu pijamaua si sa ma duc la vanatoare de duhori inainte sa dau in hepatite.

cobor pe scari la vecina de la 4. vecina, la tine-n baie miroase ca-n fabrica de conserve sau s-a stricat v'un soarece la mine pe etaj? ba, da si la mine pute de dimineata si nu mai suport...ok...coborim pe scari...etajul 3 a fost cu skip deoarece ar fi nitel greu sa trimiti duhori pe teava cand esti in italia.

la etajul doi..ceva vecin nou..
- 'naziua salutat frumos din usa.. la voi in baie miroase asa si pe dincolo?
- Nooo vai...da stati cu noi in bloc?
- da, pe aceeasi coloana ca al'fel nu umblam dupa avioane prin bloc..
- a, da, ok, intrati sa vedeti ca la noi nu miroase...e totul ok
si dau si intru...si m-o pocnit la primul pas in casa...

vecinu' facea zacusca cu nevasta in bucataria facuta cu bolta la intrare iar usa la baie laaaaaaaaaaaaaaarg deschisa ca sa iasa aburu'n balcon, prin baie nu pe geamul la bucatarie care e exact langa aragaz...

amu, cum fac educatie imbecilului ca pare-se ca subtilitatile n-au functionat, avand in vedere ca desi stau cu geamul deschis in dormitorul meu de dimineata inca mai duhneste a tocana?

8 comentarii:

val mănescu spunea...

Da chiar, bine ţi-ai şi ne-ai rvenit, Dushuleţ.
Nasoală beleaua cu zacuscofanii, dar, îţi spun: zi mersi că
- Nu-ţi trebe rinofug în nări şi ACC- uri ca să simţi miasma de haleală
- Nu ţi-ai tras şemineu de 100 de milioane care-ţi umple casa de fum
- Stai în Braşov şi nu la Dorohoi sau Dolhasca
- Poţi fuma sau nu
- Poţi să te-mbeţi sau nu
- Ai brînza care-ţi place
- N-ai două maşini fără benzină
- Te scarpini unde vrei
- Neuronii ţi-s funcţionali

Mai vrei?

Vecinii vin şi pleacă. Şi dacă nu pleacă, dă-i în mă-sa. Pleci tu.
E România, fato. Abia ne-am descălţat de opinci.

io-n Dushu Tau! spunea...

varanus..da, adevarat mai mult de 99% din lista ta... insa mama lor...cre ca nu vreau sa emigrez din cauza de zacuscofili...is chestii mai nashpa-n viata :))

Cristina spunea...

:D
mai misto e cand stai pe buda, vorba ceea sa te "exprimi", si dintr-o data te paleste un miros de sarmale, sau rantas!
zic io... chiar ca-ti vine sa-ti bagi deshtele-n priza.

matusalem spunea...

La ghena aia din baie, pe unde trec toate tzevile si tzevushtele, indeasa mataluta niste vata de sticla (izolant termic care se gaseste peste tot, sub forma de plapuma...), dar bine indesata, deasupra pui un strat de ciment cu nisip, cam la 3 degete grosime, la nivelul gresiei. Dupa ce se usuca, torni niste lapte de ciment deasupra. repeti pasul ultim cam de 2 ori si scapi in proportie de 95% de nesimtirea aia de miros, zgomot si gandaci.
La mine a functionat. :) :) :)
Si zi merci ca n-ai un vecin ca al meu, de la 2, care consuma doar 2mc de apa pe luna (apa rece, ca are centrala termica) si aeriseste casa deschizand usa de la intrare. Mirosul aluia il sfideaza de departe pe al vecinului tau. :) :) :)

LiaLia spunea...

Și eu am fost întotdeauna bulversată, cum mama dracu ajungea putoarea de ceapă prăjită și diverse la baie, când la mine era ditamai holul și 2 camere între bucătărie și budă?! Mie îmi mai placea la bloc și că găseam în copăcelul din față și în grădinița cu iarbă verde, tot felul de artefacte aruncate cu nonșalanță pe geam, că probabil coșul de gunoi era prea departe: chiloți, coji de ouă, cutii de conserve, un adevărat omagiu adus naturii.

io-n Dushu Tau! spunea...

cristina, io-s fericita inseamna...la cat stau acasa nu prea ajung la ore la care mirificii sa fie drepti si cu ochii mari :))

io-n Dushu Tau! spunea...

matusalem...si asa is vechi de 3j de ani tevile..daca le mai pun si ciment...o sa zboare si explodeze cu totul

io-n Dushu Tau! spunea...

lia, niste tarani, ce sa le ceri