2.12.10

boundaries and boundaries



azi mi-a picat fatza. Teribil si iremediabil. Lumea asta a luat-o razna.
Stateam si ma ciocaiam cu o prietena pe messenger, ca deh, is acasa, concediu inca 2 zile, cand bang sunt anuntata ca sunt offline din cauza ca userul si parola mea au fost folosite in alta parte... mbine, ma reconectez, sunt deconectata, ma reconectez sunt deconectata, ma reconectez sunt deconectata, fuck, change password si sanatate. si suna telefonul.

sefa de echipa, nervoasa.... ca de ce o dau afara de pe accountul MEU de yahoo messenger, care este ramas cu remeber user/pass pe pc-ul de la birou... POFTIM?! Ca ea avea nevoie de el sa transmita ceva cuiva...WTF? accountul MEU privat de messenger e folosit sa transmiti tu alte informatii cui vrei tu fara ca eu sa stiu!? ca nu o intereseaza cine imi scrie ca ea are nevoie de el WTF?

E ca si cum mi-ai purta chilotiii si eu sa ii gasesc direct murdari in cos si tu spui ca e ceva normal. este ceva personal de care tu abuzezi fara ca eu sa stiu. si fara ca tu sa imi spui, vezi ca am scris de pe contul tau... adica de multe ori mi-am gasit userul si parola stearsa, lucru care nu m-a deranjat si mi s-o parut ok, dar de la a folosi yahoo messenger - programul pentru tine si a folosi userul si parola mea sa comunci cu cineva mi se pare strigator la cer. si culmea, aseara cand ajung, maica-mea ma intreaba...da ieri ai avut internet in aeroport? ca ai stat online o gramada fara sa imi raspunzi...eu? nu, nici macar priza d'apai interenet...gen WTF WTF?

Adica daca tot il folosesti, macar lasa-l deschis sa stiu si eu cine imi spune ce in momentul in care ma intorc la birou, fin'ca e nitica lipsa de buna crestere sa nu raspunzi celor care te cauta, chit ca cu intarziere...ca nu cred totusi ca in momentul in care tu ma vezi online cand eu de fapt ar trebui sa fiu pe drum/calare sau whatever cineva sa nu se intrebe ce dracu fac pe messenger cand ar trebui sa fiu offline...

Si mi se pare normal cand vezi ca ai intrat pe un pc si este un account altcuiva decat al tau logat pe messenger sa il deconectezi si sa il folosesti pe cel personal, indiferent cat de grabit esti... si nu ca discutia a culminat cu o sa scoatem ym din lista de programe de folosit la birou si asta este...ok..asta este..e privat, il pot folosi doar acasa...nu-i bai.. insa inca sunt siderata de abordare....

10 comentarii:

castleless spunea...

oau! imi place la voi la munca! iti pot da un sivi?

Anonim spunea...

foarte tare sefa ta :))
vezi ca poti folosi meebo, e mai nasol ca nu poti trimite poze sau fisiere, dar merge. plus ca pe meebo te poti loga cu toate conturile tale odata. daca ai pe ym, pe gmail sau pe orice altceva, le poti loga pe toate.

io-n Dushu Tau! spunea...

castleless...shur...baga mare..

io-n Dushu Tau! spunea...

blomamaind...nu e prima oara cand shefimea are idei d'astea... exista pidgin, trillian, sunt metode ;)) ca vorba aia n-o fi mai a dracului ca mine ;)) hell, pot sta remote acasa si sa ma dau pe yahoo daca chiar vreau..este webyahoo, is atatea alte solutii, mie mi s-o parut strigatoare la cer atitudinea..

matusalem spunea...

Dap. Sunt granite peste care nu trebuie sa treci. Partea nasoala aici este ca tu ai lasat bariera deschisa. Bifa aia cu "Remember my ID & password" a fost ca o invitatie pe taramul tau... Si nu se face. Nici macar acasa, nici macar pe laptopul din dotare... Pe nimic.

Sophiestricata spunea...

Matusalem cred ca a fost destul de clar. Nu mai este nevoie sa iti spun de ce nu trebuie sa bifezi asa ceva pe un calculator share-uit, pentru ca iti raspunzi singura mai sus.

io-n Dushu Tau! spunea...

sophie, nu e ca si cum lucrez de ieri la ei..
deja merg pe 7 ani si nu s-a pus niciodata problema de privacy....

io-n Dushu Tau! spunea...

si plus nu prea e sharuit pc-ul... parola o are doar madam care tre sa mai verifice mailurile de munca...

Anda spunea...

De ce ai ID personal comun cu ID profesional? E as simple as create a new account... for job... mi se pare ca iti cam cauti nod in papura... si mi se mai pare ca viata ta se invarte in jurul sfantului YM! get a real life, with palpable people!

io-n Dushu Tau! spunea...

anda, pentru ca pana prin primavara se folosea MSN messenger. Si plus mi se pare stupid, stand toata ziua pe net sa nu ma poata contacta si prietenii personali.
dar acum, de la a citi ce comentez eu si la a face judecati legate de viata mea, mi se pare nitelus deplasat...