26.7.11

viata ca la peste! paralela



mah, cum ti-e si viata asta. Am ajuns la concluzia ca in viata e ca la pescuit...adica pe langa ca tre sa ai vermisorul viu si ferm tre sa te si tina ata...;))


asta asa, ca sa intelegeti, exemplificam.
ca sa pleci la pescuit e nevoie sa pleci dimineata...si e nevoie sa fii pregatit. ca si in viata, daca nu pleci devreme e probabil sa te prinda soarele, sa nu mai fie deschis, personalul administrativ ciufut sau macar un claxon de masina.

bon, acum, ca orice pescar inversunat, cu o seara inainte tre sa iti verifici sculele... sa vezi sa ai tot ce iti trebuie...mno, cam ca in viata...alegi hainele potrivite, te frezezi, coafezi, pedichiuresti, verifici sa n-ai fire trase la stramp, par in nas atarnand, mnah, in functie de sex.

Dupa care vine dimineata si te duci sa cumperi rame, viermisori si alte momeli, trebuie sa fii atent, sa miroasa bine, sa fie vii si jucause si mamaliga la consistenta potrivita, ca in viata, prietenii vii si jucausi si portofelul consistent...

Dupa care te duci la balta. E relevant oarecum daca te duci cu bicicleta sau pe jos sau cu masina - ca si in viata, daca te duci la discoteca e relevant pentru pitipoance din ce te dai jos, la pescuit e relevant doar din perspectiva ca daca ai pedalat 2j de km iti arde de somn nu de peste, nu ca si somnul n-ar fi peste :)). Si unde te duci e relevant, ca deh, degeaba mergi la balta fara peste, e ca si cum ai merge la un bar de gay, fara sa ai orientarea potrivita.

dupa care desfaci scule, activezi rame si momeli si dai la peste. Ca la discoteca - dai geaca jos si-o lasi la garderoba, dai o vodka la prieteni si la agatat mãrie!

Si ca la peste si ca-n viata astepti... musca sau nu musca! E relevanta miscarea de pe marginea baltii ca si la discoteca, doar daca dai la rapitoare, daca nu, poti shade relaxat cu berea-n mana in ambele cazuri :))

Si tot ca in viata gasesti pestisori fraieri, care halesc momeala din prima, iar tu ii dumnezeiesti cand ii scoti din balta pe mal fin'ca is mici, urati si plin de oase - deci net inferiori. Te fac sa pierzi vremea si momeala aiurea. Sau pestisori smecheri, care doar iti ciugulesc rama - deci implicit portofelul - cat sa te agiti si sa le dai atentie dupa care pleaca...se mai intorc, mai ciugulesc...iara pleaca... futu-i, ca-n viata!

Deci nu inteleg de fapt de ce unora nu le place sa mearga la peste, este pur si simplu pregatire pentru viata!

5 comentarii:

mosu spunea...

absolut corect pana aici...
ce le deosebeste e tocmai finalul!
daca esti la pescuit si ai prins pestele cel mare urmeaza partea mai nasoala (pentru majoritatea); dat la cap, pe urma dat jos toate cele, adicatelea scrijelit de solzi, taiat pe burta si scos matele, taiat capu si coada, pe urma focu si jaru iar la urma daca mai ai chef infulecatu...
pe cand in varianta ailalta, de dat jos toate cele le da singura (asta daca nu cumva vrei sa dai o mana de ajutor, asaaaa pentru un plus de placere), cu focu si jaru vine de acasa (desi nu strica nici din partea casei olecuta de preludiu), asa caaaaa..... nu mai ramane decat infulecatu!

io-n Dushu Tau! spunea...

mosule, acu depinde, eu de ex. nu le dau la cap la pesti...ii pun in juvelnic si ii duc acasa direct...iar acasa si pestioaica se zbate no pana ajungi s-o dezbraci si de haine si de solzi...adica nici femeia nu se lasa cu una cu doua, mai ales daca e prima data, ca la pescuit :)) tre sa lupti si sa dai sa dai si sa lupti. sh'apai la ce lenjerii am vazut in ultima vreme, scotul matelor e apendicita curata fata de operatie de cancer la plaman :))

mosu spunea...

acu ai si tu dreptate, ca una-i sa vii acasa cu peste de crescatorie si alta e sa vii cu unu din ala mic, suplu si agitat de apa curgatoare... ;)

val mănescu spunea...

Măi, da ce ne mai pricepem la pescuit:)
Ai RSS pe varanus în josul cel mai profund al paginii, în dreapta. Be my guest, Duşuleţ!

io-n Dushu Tau! spunea...

Nenea varanus, pai nu ca pescuiesc de cand eram plod... :)) rss-u l-am gasit....repejor chiar, inlocuit link, etc