14.3.12

bancile...distractia zilei, nu-i asa?



continuarea simpla este ne mananca viata...ii simpatizez sincer pe cei care refuza cu vehementa sa se implice in vrajelile bancilor. zau, sunt noii mei idoli.
Maine insa aveam un deadline la un card de credit si am decis ca azi ar fi una din zilele zen sa ma duc sa platesc...sa nu fiu certata ca la alte banci ca astept chiaaaaaaaar ultima zi...si ca n-as fi bun platnic daca as plati doar in ziua in care e scadenta...in fine.
Minunatii de la garanti ma tot fac sa ii injur de vreo 3 luni de zile. au zis ca pana mea du-va-n cristosi de clienti...ia sa faceti voi gambe de postas si au decis ca ce pielea lor...nu iti mai poti pune in cont ca sa acoperi datoria cu mai mult de 5 lei in plus. Ca de ce cacat la un card de credit banca sa trebuiasca sa accepte sa plateasca dobanda?

Drept urmare daca ai de platit 346 de lei frate, tre sa pui 300 cum le ai 40 cum le ai si aia fututi de 6 lei sa ii pui in bani marunti si cat se poate de exact, ca daca te manca palma sa pui 350, iti scuipa banii inapoi in fata ca o curva care a sesizat ca i-ai dat bani de monopoly cand ai platit bj-ul. Probabil daca bancomatele ar avea maini te-ar si scutura bine de guler ca nu cumva sa indraznesti sa pui banca la cazne, ca cine cacat esti tu sa iti permiti.

Si-asa se intampla caaaam in fiecare luna, pentru ca extrasele mele is inclusiv cu .02 bani in coada...si de fiecare data incep diminetile cu injuraturi babane la adresa lor pentru ca mi se pare o solutie absolut cretina si pentru ca niciodata restul de bancomate nu iti dau fise si bani de un leu, ci doar maxim de 10 si in plus NICIODATA astea de la banca nu mi-au schimbat banii sa imi pot plati rata, de parca eu sunt de vina ca sistemul lor e imbecil. Si ca un om posesor de card ce sunt nici nu prea mai binevoiesc sa platesc cu bani scosi de la bancomat ci cu card, fin'ca mi-e mai simplu sa burdusesc portofelul cu un plastic decat cu 3 kile de hartii fara valoare si deci din pix bani marunti cand ai nevoie de ei.

Drept urmare si concluzie doresc niste fisuri anale cauzate de becuri albastre celui care a avut sclipicioasa idee ca toleranta la plata cardului de credit sa fie mai stramta decat o virgina adevarata (daca o mai fi existand si n-o fi mit...)

9 comentarii:

silavaracald spunea...

Din fericire, n-am treburi de-astea îmbârligate cu băncile. Am un simplu card de debit, pe care îl folosesc cât de rar pot, astfel că de multe ori îi uit PIN-ul.
Am mai avut unul, dar îl utilizam atât de rar încât, când m-am prins câți bani le dau eu de pomană ălora ca să-mi administreze contul, am decis să-l anulez. Mai aveam vreo 8,5 ron pe el. Când am văzut-o pe funcționara de la ghișeu că mi-l face bucățele, dar nu-mi returnează suma de pe el, am solicitat-o cu maximum de seriozitate s-o facă. În mod normal, i-aș fi lăsat acolo, dar m-a enervat scrupulozitatea ei când a fost vorba de anulare (o mulțime de acte de completat, de declarații de dat, copie după C.I. etc) și ”discreția” în a mă anunța că mai am bani pe el, așa încât i-am cerut să mi-i restituie la centimă. S-a uitat la mine ca la ultima sărăntoacă, dar i-am întors privirea oțetită cu un zâmbet angelic, așa că n-a avut ce face și s-a executat.

io-n Dushu Tau! spunea...

hehe, noi am facut cardurile astea fin'ca-s foarte ok in rest, nu au taxe mari de administrare, nu am avut probleme cu ele nicaieri, oriunde in lume am fost. si in plus ai o multime de optiuni de rate cu ele - iar ai mei voiau sa varuiasca - in rate evident :)). insa de cand cu tampenia asta cu plata la leu..mi-au scos peri albi suplimentari :)) dar nah, asta e treaba...si ii de apreciat ca si astia si aia de la ing au functionari ok, nu scarbe obosite :))

castleless spunea...

so... i'm your god! hi-hi-hi...!!!

io-n Dushu Tau! spunea...

liviu, nu cand vorbesti codat de nu inteleg nimic :))

castleless spunea...

eh, am gresit un cuvant doar: god in loc de idol. oricum, care'i diferenta? :P

Jenika spunea...

:))))))))))))
Ashea...da!!!!

doar cercei spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Loredana spunea...

Ferice de cei ce pot sa le evite. Noi nu putem. avem credite cat putem duce...

O femeie spunea...

si eu ma feresc de carduri de credite. M-am invatat minte ;). Acum am nevoie de unul, pt plati online si...ezit ezit ezit.
Pt cardurile de debit, conteaza sa am un bancomat al bancii respective aproape de casa (pt a retrage sumele de bani fara comision, si oricand), mi-am organizat o zi de retras pe sapt. cu o suma fixa in care trebuie sa ma descurc.
Ratele- numai pt casa. Am decis de mult timp, orice alta nevoie se poate compensa cu economii. La casa nu, dar acolo este o investitie, pt ca inlocuieste chiria cu rata.

Si nu uitat, interesul bancilor este doar cel pecuniar pt el, nu ai grija clientului...