30.1.13

varsta bat-o vina!



 Imi plac de mor oamenii in varsta. Si sa va explic de ce:

Azi coteam linistita prin giratoriul de la Kaufland Brasov, cre ca aveam 20 la ora, iar pe trecerea de pietoni de langa mcD erau masini oprite.

Franez din timp, neavand viteza si avand in vedere ca vazusem ditai duba oprita pe banda 2 si inca o masina oprita pe banda 1 tocmai sa nu ma sui pe domniile sale pietoni si astept cuminte sa treaca puhoiul pentru care era oprita toata circulatia.

Insa umire maxima. Pe banda din mijloc era un domn la varsta a 4-a  (adica il cauta moartea pe acasa si el era pe zebra) stationand.  NU, domnul avea alte prioritati azi decat sa treaca strada

Dupa ce isi desclesteaza corpul din pozitia asta:


desi nu am priceput de ce se ferea, avand in vedere ca la munte ianuarie nu e sezon de muste, bondari si alte albinute decat poate la barcelona (Hallo Rares :D) iar de masini slava domnului, n-ai nici o sansa sa te aperi in pozitia asta decat daca esti verde si te cheama hulk.

No, scot masina din viteza si astept relaxata sa treaca, fluierand dupa melodia de la radio, stiind ca miscarea la varsta asta e nitel rectilinie si neuniforma si deci o sa dureze ceva.

 Si la care vazand ca totusi intarzie mai tare decat calculul meu focusez privirea spre el si stupoare din nou.

Nea caisa gesticula isteric la mine din maini ca sa merg mai incet, desi oprisem la cel putin 20m de trecerea de pietoni, fara scartaituri de roti si fara pizduieli, fin'ca vazusem ca sunt masini oprite si nici nu ma grabeam nicaieri.

Dar in loc sa dea din craci sa treaca strada dom'le s-o oprit ca avea de certat cu mine si bloca circulatia pe 2 benzi. Si gesticula de puteai sa juri ca este o moara de vant si mai lipsea Don Quixote de la Mancha ca sa fie explicita gimnastica sa din maini. 

Din nefericire nu am avut rapiditatea de mana si cred ca nici nu eram atat de treaza cat sa reactionez al'fel in afara de mandibula picata, deci nu am lasat geamul in jos sa si aud cum ma ia la injurat, insa clar din citit pe buze a incaput si "Tineretul din ziua de azi nu mai are respect pentru cei din varsta si z'da la volan si merg ca nebunii" si multe altele.

S'apai vazand cat ii de isteric nea cu duba i-o bagat un claxon indelung si cu nesat de s-o trezit din transa si a inceput sa isi miste tenisii spre insula de pe mijlocul strazii continuand sa dea din maini si sa bombane.

Concluzia general valabila in cazul asta e ca cu ei nu e bine in nici un fel. Daca le dai prioritate frumos, dau din mana ca sa treci tu desi el e cu galosii pe trecerea de pietoni si tu esti obligat de lege sa stai...si cand vad ca nu pleci te iau la impartit carne. Daca nu le dai prioritate cand vor ei, iar carne, daca ii prinzi alergand (sic!) pe mijlocul strazii cu 3 benzi si opresti masina sa nu ii omori, iar carne. Si ma intreb...au atata carne de dat pentru ca tin post si fac stoc sau pentru ca ei cresc porci la etajul 3 la bloc?


9 comentarii:

mosu spunea...

ei, sunt mosi si mosi; unii dintre ei (dintre noi) cauta acuma iarna cate un "interlocutor" sa-si mai dezmorteasca oasele, ca la sala nu prea sunt conditii si sunt si preturile cam piperate...

io-n Dushu Tau! spunea...

apai no, inteleg, da opreste-ma si spune-mi ceva frumos, nu te lua de mine dimineata cand nici nu pricep ce vrei de la mine. Daca se uita frumos ii trimiteam o bezea :))

georgiana spunea...

băi, cică-i bine să rîzi de bătrîni, ca să ajungi și tu ca ei!
Realitatea-i că n-au stare. dimineața cînd îi traficul mai aglomerat si toată lumea purcede către servicii, atunci le trebe și lor! :))
Bătrînii îs de 2 categori: drăguți și înțelepți ca niște proverbe și chitroși și invidioși pe ăștia tinerii, de parcă ăștia tinerii au vreo vină că i-o adus barza mai tîrziu! :D

io-n Dushu Tau! spunea...

:)) georgiana..EXACT!!!

mixy spunea...

Dom'le, cu ăștia nu-i bine nicicum ! Eu zic să zicem bogdaproste că nu-i avem și-n casă, că ne scrântim cu totul !

io-n Dushu Tau! spunea...

mda, adevarat Mixy...maica-mea slava domnului e o doamna foarte chill iar tata e pitbull dar doar cand e necesar, speram sa ii tina naravul si mai incolo de 65 :))
Si bine te-am gasit!

mitzaabiciclista spunea...

N-ai și tu un buton de like, ceva?
Că-mi plăcu ce scriseși.

io-n Dushu Tau! spunea...

mitza apai pare-se ca au disparutara...o sa studiez problema :))

Anonim spunea...

probabil o sa ajungeti si voi "mosi" cum ii numiti acum pe batrani. cei 7 ani de acasa, sunt o raritate acum prin tara asta. Si cand te gandesti ca generatiile astea "mai fresh" fac educatia viitoarelor generatii, sa nu ne mai miram "de ce" si "cum".