7.4.08

Paste bolognese a la je...pentru inah.


















se ia una bucata de hombre cu doo chicioare pe post de degustator. fin'ca daca gusta bucataru, nu mai manca dupa aia :D
bucataru tre sa aiba ashe: o halca de carne, taiata, tocata, cum cade bine, de porc, jita, curcan, chickin..ce va place voo...indiferent de cantitate...sh'apai niste ceapa tocata...sa fie cam jumatate ceapa cata carne. pui binishor cepele la calit cu nitel nitel ulei intr-o cratita preferabil cu dos masiv - cum zicea si nea dracu - dupa ce ajunge ceapa la o culoare placuta, transparenta, ii arunci niste carne in cap sh'o ametesti bine, pana iese si zama, si devine un picu rumenita.
cand o ajuns carnurile la cu pricina stadiu, bagi acolo asa: piper, sare, busuioc, oregano, una-doo foi de dafin. si le lasi si pe elea sa se caleasca un pic cu carnea. aaaaaaaaaaaaaaaapoi torni in cap fie bulioanca, fie rosii d'alea intregi - taiate - din conserva, fie suc de roashe. in cazul in care se pune bulion, il indoi cu un pic de apa calda, cat sa fie consistenta cam ca de smantana d'aia proasta, nu danone.... lasi sa hiarba bine pana iti curg balele in barba, intre timp pui ceva neam de paste la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei...si fierbi la ele cat scrie pe pachet...intre timp, misca sosu din oala, curata vo doo shapte noo catei de usturoi si fie taie-i, fie storceste-l cu o scula d'aia draceasca. cand s-o capatat de fiert carnurile..pune usturoiul...si touch-u chef-ului, nitel cimbru.

pastele nu se spala, doar se scurg...se trantesc in farfureala, deasupra se pune sosu'..eventual poti pune si neshte parmezan in cap, doar asa sa ai o imagine pufuleasca asupra pastelor...

IMPORTANT...purtati shervet, sau bavetica...gramul ala de ulei daca trece din farfurie pe haina, nu-l mai scoateti...

Vin...alb...rosu...de care va cade bine...mult sa fie sa spele carnariile.

4 comentarii:

Anonim spunea...

eu as mai baga niste masline si niste ciuperci, asa pe final..

io-n Dushu Tau! spunea...

nu mi-s prea prietena cu maslinele...cu exceptia alora verzi..care le manc in loc de chipsuri...
ciupercile in general altereaza gustul mirodeniilor..asa ca lucrurile, cel putin in privinta gustului meu la bologneze raman la fel...poate poate niste porumb..:D

Anonim spunea...

nu stiam de treaba cu ciupercile.. cat despre porumb, nu stiu cine dracu l-o inventat

io-n Dushu Tau! spunea...

mdea..ciupercile is mirobolante in carbonara...:D iar porumbul e un mic miracol si de capul lui si in alte mancaruri :D