22.10.08

momentul capierii




A CĂPI//Á ~éz intranz.fam. (despre persoane) A pierde facultatea de a judeca normal; a-şi ieşi din minţi; a înnebuni; a se scrânti; a se ţicni; a se sminti; a se trăsni; a se aliena.

asta am patit io aseara. de fro doua zile trei, umblu prin móale ( de la un mall, doo móale) sa imi caut o perna umana cu care sa nu imi mai stramb gatul si sa imi rup umerii.
dupa mai multe incercari de a pune mai multe perne una peste alta, minus una, minus doo, una mica, una mare, una patrata, doua noi care s-au turtit de nu fac cat una sanatoasa am decis. e MOMENTUL.
am scapat de la munca, dupa ce s-o umplut cardul cu lei si am zis, no, sa cautam.
primul la rand - odata cu mancarea kaufland, doar perne d'alea gonflabile - cum le-ai luat acasa si le-ai bagat in uz, cum se dezumfla ca portocala storcita. am mai aruncat un ochi prin selgross si metro..ca deh, ii stiam seriosi...nix marita, tot gonflabile antialergice.

intru apoi in minunatia de carrefour - care ii intr-o dunga cum cobori de la metro, mai fac niste achizitii femeiesti...si dau cu ochii de ceva magazinel cu saltele si lenjerii si perdele prosoape manushi maruntishuri si metraj. intru cu curaj da cu inima indoita...si'ntreb donsoara extrem de amabila..."dom'le ceva perne fara melana/pufulica d'ala de cacao prin ele aveti?" toata un zambet ma invita sa imi arate niste perne, cu spuma siliconica si inca nuj ce bazaconii...atrasa de cuvinte spuma, silicon, plush whateva...o urmez hipnotizata.

imi arata diverse modele, cu doua cocoashe ca de camila, cu una mai mica si una mai mare, mai mica dimensiune, mai mare dimensiune...mai tare sau mai moale..ce mai..raiul a ceea ce imi doream io. pana la capat ma orientez si ma chiorasc mai bine spre cutii, in timp ce domnishoara cea amabila scotea pernele din cutii si pungi si mi le expunea care mai de care, chiar ma invitase sa iau loc pe saltea si sa probez pernele...pfuai..ce mai..lipsea un masaj la talpi si eram in al 7-lea cer.
In fine..am refuzat sa ma culc in magazin sa testez pernele..am io asa o pudibonderie la culcatul prin vitrine si continui sa ma chiorasc la cutii. eram nitel confuza ce reprezinta etichetutele printate cu dimensiuni si cu 485, 385, 450, 375, etc scrise pe cutii, pentru moment am zis, ba, astia or face ca noi, tin numerele de inventar in ordine si la vedere, sau poate is numerele cu care se comanda fiecare model de perna...fiind deja confuza bine, am indraznit sa intreb...bine, bine...asta ma satisface...la ce pret este aceasta vie minunatie a lumii? ca donshoara sa se zgaiasca si ea doo clipe la aceleasi minunate etichetute si incepe sa imi toarne preturi cu cate 3 zerouri RON-i, toate trecute binishor cu prima cifra peste 3. Am multumit zambind domnisoarei pentru amabilitate si tot tacamul si am iesit siderata si capiata din magazin...FRATE? CUM DRACU SA DAI APROAPE 5 MILIOANE VECHI PE-O PERNA?!

L.E. Tot pernele cu pricina pe la Ikea, bineinteles nu facute de tempur ci de alti producatori de perne...costa pana la maxim 60 lei. Sh'apai sa nu iei organele mamelor alora la control?!

9 comentarii:

castleless spunea...

te'am luat! am fost mai tare.
ma duc in unirea. si cum nu mai gasesc p'acasa asternutu' ala de matase cu care lesinam fomeile ce veneau pa la mine, imi zic sa iau altu'. ca vad ceva interesant. intreb. 700. foarte sigur pe mine si relaxat zic "hm". fata de la vanzare (o bucatica) imi zambeste din toate pozitiile cand vede cu cata lejeritate cantaresc ideea de a lua chestia aia. si imi povesteste ca e damasc si bla-bla. dar deja louasem doo perechi de pantofi, asa ca imi zic sa o las pe mai tarziu. dar ma intorc. totusi am dat 800 sau un milion pe un cearceaf nenorocit (dar negru) de la ikea. iar asternutu' asta arata mai bine. si asa usurel se naste o banuiala: nu cumva ie vorba de roni? dar eram deja inauntru si chiar vad alt astenut supermisto. ma uit la el. iar fetita cu pricina vine zglobie si radiind la mine. 1300. roni. cogit. plec. amuzat.

io-n Dushu Tau! spunea...

iupiii :) nu-s singura :)) unica mea problema e ca ikea e la mama dracului si pentru o perna nu consum un plin de benzina...noroc ca frac-miu are acu targ si e acolo :)) totusi intr-o buna zi o sa ma apuce idiotenia si nervii si o sa las 3 salarii acolo cand ajung :))

Cetateanul Popescu spunea...

Dush, am intrat in contact profesional cu Tempur si-am intrebat muuuulte amanunte despre minunile lor. Nu mi le permit, dar io personal mi-as lua o perna de 150 euro, daca i-as avea pusi deoparte fara sa stiu ce sa fac cu ei. Sau o saltea de 1500 euro.

io-n Dushu Tau! spunea...

io i-am testat doar la nivel de magazin, sunt draguti, buni si confortabili...da sa'mi dau doo in cap daca as arunca atatia bani pe o perna. cred ca mi-ar tremura mana doua zile, stiind ca e totusi o fitza. Nu sunt hagi tudose dar stau totusi si ma gandesc de doua ori cand arunc cu banii pe geam.

Anonim spunea...

deh, obrazu subtire ...
:))

Dracu

io-n Dushu Tau! spunea...

obrazu' ca obrazu...da umarul ma omoara :))

LiaLia spunea...

Pai, daca ai da 5 bulioane pe perna magica, sigur nu te-ar mai durea nici umarul! :))) Eu n-am patit cu perne, in schimb am dat o data de un halat de baie f frumos si moale, 100% bumbac, pana mi-a spus pretul: 1100 RON! Adica 11 bulioane??? am tzipat la tanti cu nasul pe sus (deh, lucra intr-un asa de deosebit magazin). Cand am intrebat-o daca e brodat cu fire de aur de catre zane, daca e dat cu uleiuri si miresme ascunse strategic pe la subratzuri si mai ales, daca vine la pachet cu un domnu musculos care sa ma duca in Nirvana, mi-a raspuns intzepat, clipocind des din gene: E de firma! Adica un fel de ce stie tzaranu ce-i shofranu :)))

io-n Dushu Tau! spunea...

apai io la cucoanele astea care is asa cu nasu pe sus ca ele lucreaza la Kenvelo(va imaginati va rog un gest mana fracturata de posheta cu paiete) le'ash face vant c-o palma-n frunte..si mai ales cand folosesc o voce d'aia..de genu...ce dracu mai intri la mine in magazin cand de fapt inca mai ai urme de sapa-n frunte si pamant sub unghii...sa le intreb de fapt ele cat cashtiga ca-si dau aere de printesa intr-un magazin in care doar spala pe jos la inchidere.

Anonim spunea...

am si eu perna d'aia si chiar dormi calumea..nu mai ai nicio problema cu gatu'/umerii si alte alea:)