29.1.09

romania de azi, gaura-n harta de maine




ba, cand vad peste tot ce abunda lumea asta a criza, ma apuca una pe bune.

criza adica. frate. n-am cutitul la gat, nu vine nimeni inca sa imi fure din buzunar - nu ca ar avea ce, ca-i tin in cont - nu mi-a zis inca nimeni pleaca fah dracu odata de la munca.
fizic in romania singurii care simt criza is bashtanii care au avut banii in imobiliare si si-au luat-o in brate. asta e, legea pietei...sugi da iti si este dat la supt.

oricum nu mai suport. masini de criza, guvern de criza, salariu de criza, futut de criza, criza de criza. cristosi si dumnezei. da ajunge ca fac io o criza.


toate ziarele flutura mizde dezbracate (ca deh, ie criza n-are fofoloanca bani de imbracat) si fete crispate care spun ca E CRIZAAAAAA...fin'ca nu mai au ce juca la ruleta si bani de investit in cine stie ce masini. ma doare-n sapte metri de cur. jur. de criza astora. da, is shomeri sa fie iubiti si sa puna mana sa caute de lucru, fin'ca se gaseste ceva daca chiar iti doresti sa lucrezi.

insa ma apuca iarasi criza cand citesc in aceeasi fututa de presa, ca parlamentarii ingheata/decongeleaza partial niste salarii de bugetari dar lor isi acorda inca 20% fata de bugetul anului trecut la salarii. da de ce? ca doar ei tot bugetari is. deci dati afara sugioaicele proaste din institutii, deci salvati ceva cashcaval si mai si vreti in plus? ufff... mi-e asa dor de-o razmerita cu linsaj de la a la z a curentei clase politice.

oricum nu inteleg de unde s-o trecut de la baba drege busuiocul de craciun la fatalismul asta ieftin de criza plimbat prin toate ziarele. da, lucrurile se imput, si!? n-o sa mai avem bani sa avem 3-4 masini de familie, sau cine stie ce fitza de masina? So WHAT?! n-o sa mai avem bani de 2-3 apartamente...So WHAT?
noi astia cu bani castigati cinstit oricum n-o sa avem ever.

o sa incepem sa vedem lucrurile BUNE si PUTINE ale vietii. o sa invatam sa pretuim NIMICURI care acum le consideram CACATURI si le luam de-a gata. O sa invatam sa fim mai precauti, sa ne multumim cu mai putin si poate de mai buna calitate, o sa avem placeri mai simple si mai de bun simt, pe care multi le-au uitat oricum.
si atunci, de ce sa nu iei in brate criza si s-o pupi?

9 comentarii:

Cetateanul Popescu spunea...

ba s-o iei in brate (pe ea, pe si anume criza). Pen'ca m-astept sa mature din piata / viata tot felul de "afaceristi" nascuti-crescuti cu forcepsu'. macar cu asta sa ne-alegem, cu oameni care stiu face treaba in piata, si tot n-a fost criza degeaba.

Anonim spunea...

Da .Si nu mai scrie asa de mult. E criza.

io-n Dushu Tau! spunea...

damn..pai mai moshule? strangem cureaua si la caractere/editie? DAMN...inseamna ca libertatea da faliment :))

io-n Dushu Tau! spunea...

Cetatene, dreptate ai...oricum is multe firme de apartament, care mai mult genereaza hartii ;))

Claudiu spunea...

Oare ti-am mai spus ca imi place tare mult cum scrii?
In ce priveste linsaju',"welcome to the club"!!!
Am un prieten care mi-a marturisit deunazi ca a disponibilizat niste angajati(avea vreo 500).Pe unii din motive pur economice,dar pe altii,din motive de 'curatenie'...si mi-a spus foarte sincer ca asta cu criza are si aceasta parte pozitiva,ca iti permite sa mai faci curatenie prin firma.Asa ca de-asta ma alatur voua(tie si lui Popescu)spunand ca sper ca pe langa multe necazri aduse omului de rand,sa aiba ea,Criza,macar efectul asta antiseptic si sa-i mai arunce dreaq la gunoi pe toti aia care merita!

LiaLia spunea...

De-acord cu toată lumea! :D Apropo, vezi nu mai spune pe-aia cu "mă doare-n cur" că am auzit că doare rău acolo! :))

io-n Dushu Tau! spunea...

nero, sarumana. ete ca la componenta de hipoclor a crizei nu m-am gandit...:))

io-n Dushu Tau! spunea...

lia. of si cum doare ;)) ai senzatia ca ti-au fost scosi toti dintii afara :)) o sa rectific...:P

castleless spunea...

linsaju' se aproba. merg in primele randuri. carne de tun. ca am fost in '89 - nu mi'o fi jena sa merg acu'. ce'or putea sa'mi faca? m'or ciurui... un fleac!