13.2.09

cine umbla cu glezna umflata, departe ajunge




s-o decis in comitet, cu majoritate de voturi si fara abtineri sa aprindem lumina.
acum, lumina asta trebuie aprinsa deoarece, pare-se ca din generatie in generatie lucrurile se pierd. si se mai intampla sa spui una, lumea sa nu priceapa, sa faca sondaje, interogatorii, sa caute explicatii si pana la capat sa se sporeasca confuzia. cum vorba aia cu vorba volant...asadar sa lasam in urma macar o vorba de cartier.

desi, e vorba de o vorba din batrani care e cu adanci valente medicale. respectiv A umfla gleznele. am descoperit ca aceasta vorba, nu mai are nici o insemnatate pentru generatia tanara, crescuta la bloc cu internet - in care fie vorba intre noi - nu exista nici o informatie despre aceasta expresie. da, medicaliceste vorbind, doamne te ingrozesti de la ce se umfla (in principiu de la boala numita insarcinare), acu, la sensul figurativ, trebuie ridicata cortina.
deci, doamnelor si domnilor si mai ales domnishorilor. a umfla glezna cuiva = a plimba fara folos, degeaba, fara finalitate si rezultat. a bate la o usa de casa parasita. a urla la poarta noua. a umbla fara folos. a te oglindi in lingura. a manca gaura la covrig. deci a te strofoca degeaba. acu, ca la actiunea asta figurativa medicamentul de genul lioton gel nu functioneaza, banuiesc ca v-ati prins. ie chestii de corazon, iar acolo doar chirurgia toracica mai face fata.

cu asta am decis sa sting lumina si sa va doresc la mai mare iluminare.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Comitet ? Lumina ?! Glezna ?!? cre' ca inca nu si-a facut cofeina efectele, tre' sa revin cu cititul mai tarziu :)

io-n Dushu Tau! spunea...

:))

LiaLia spunea...

Dushule, am revenit special sambata (in conditiile in care nu am deschis niciodata calculatorul in weekend) ca sa recitesc ce ai scris! Mie mi-e frica de intuneric, asa ca te rog macar o lumina de veghe lasa!

io-n Dushu Tau! spunea...

lia, pentru tine o sa las doua lumanarele aprinse pe geam :) tu stiai de umflatul gleznelor?

Anonim spunea...

"ce frumos vorbesti de glezne" e frumos ce scrii aici mai revin !

Anonim spunea...

Ai atins un punct extrem de sensibil pentru mine: glezna. Gleznuţa este elementul cel mai semnificativ după care apreciez frumuseţea femeilor. Glezna alungită, subţire, plecată din călcîi rotund şi continuată în pulpiţa fină care înveleşte peroneul (care se continuă, nu-i aşa în protuberanţa discretă a genunchiului şi, în avers, cu minunata zonă poplitee) e primul loc, după ochi, pe care-l studiez cînd văd prima oară o femeie.
Umflată, lată ca la vaci, grosieră, glezna n-are valoare. Ea spune multe şi despre celelalte părţi ale femeii, vitale pentru îngenunchierea masculului, căci, nu-ş cum dracu, dacă glezna corespunde normelor estetice, apoi şi celelalte elemente constitutive (fund, talie, sîni, etc.) ale trupului corespund.
Şi ce fel de unghii are şi cît de înaltă-i e fruntea, cît de subţire e gîtul, toate se pot citi în forma gleznei.
De-aia-i foarte nasol cînd o femeie îşi luxează glezna...Şi îmi pare foarte rău...

Anonim spunea...

auzi bre? da mesagiu nu`i de fapt : ba.. ia-ti masina ca io m-am saturat sa ma plimbi pe jos? :D :P

io-n Dushu Tau! spunea...

paulie, nu :) e fucking god damn it. grow some balls and be a man!

LiaLia spunea...

Dush, eu ştiam de umflatul gleznelor la propriu :))) La figurat nu am avut niciodată răbdarea (deşi sentimentele nebune au existat) să stau până mi se umflă gleznele. Oi avea eu un instinct de conservare mai puternic. Sau oi fi mai superficială :))) Vezi să nu se fi speriat de your own balls :)

io-n Dushu Tau! spunea...

Lia :)) s-o. insa totusi e umflat de glezne daca nu le are mai mari ca ale mele. deci e degeaba ;))