22.2.09

Petitie (pamflet)





Stimata academie
subsemnata dush, prenume rece, prin prezenta doresc sa aduc la cunostinta fetelor dvs luminate (sper ca nu de lumanarea de la cap), a unei mici modificari, infime si neinsemnate. Deci, dupa cum spuneam. Am facut o constatare cu baza stiintifico-educativa, dupa indelungi studii de laborator, de viata si de moarte pe esantionul generatiilor trecute prin scoala de la 89 incoa'. dom'le, in mod sigur si cu mana pe inima doresc extragerea din ortografia romaneasca a cratimei. Pentru cei care in mod evident n-o cunosc s-o prezentam:
CRÁTIMĂ, cratime, s.f. Semn grafic (-) folosit pentru a lega două sau mai multe cuvinte care se pronunţă împreună, pentru a despărţi cuvintele în silabe etc.; liniuţă de unire
Mentionez ca doresc uciderea acestui semn de ortografie deoarece oricum este specie pe cale de disparitie si oricum nimeni nu mai stie (din esantionul masurat) care si unde se pune, cum e mai bine de folosit si mai ales de ce?
pot sa anexez acestei petitii baza de date cu informatii, pentru pedepsirea analfabetismului din fasa.
Cu stima
Dushu' lu' rece.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Agree.

castleless spunea...

ba s'avem pardon! cum adica "e pe cale de disparitie"? ba chiar este in plina infla-ti-e. liniu-ta aia, cratima, cum ii spui tu, este omniprezenta in orice alaturare de covinte ce se termina in "ti". de altfel, nu mai egzista cuvant sa se termine in "ti", ci doar in "-ti"!
de la concediu incoace nu mai reusesc sa ma enervez, altfel le'as fi f't-ut 'm'an'cur si ficatii si ce s'o mai putea, astora cu traducerile de filme care s'au nascut cu consola nintendo si 'abar n'au unde s'o puna! acuma si mie mi se pare cool s'o pui peste tot, dar ei fac chestia asta si cu cratima, perversii dracu'!
sh'am inceput sa vad in meiluri oficiale, de firma, venite de la secretare sau de la directorashi de doi bani monstruozita-ti d'astea.
'ga'mi'ash!

ps. cuvantul "cur" este folosit in deplina ligitimitate lexica, in acord cu defunctul academician Dumitru Graur (nu comentatorul sportiv, ci tat'so'). care si anume musiu Graur ne explica la radio romania, pe postul 1, in plina iepoca de aur, cum ca constructiile eufemistice "popou", "fund" samd NU sunt potrivite pentru a exprima ceea ce exprima curat romaneste cuvantul "cur"! (curat romaneste, deoarece, al meu vecin (da, eram vecini) era un ovreu venit cel mai probabil cu trupele sovietice (de fapt, la cativa ani buni in urma lor) pentru igienizarea intelectuala a acestei tarisoare...

castleless spunea...

erata:
ligitimitate - legitimitate
- ) (adica am uitat sa inchid o paranteza)

Anonim spunea...

De-ci sunt de acord sami bag picioarelen cratimile astea ca-re este cami vine nervii cand le citesc de-ci.

LiaLia spunea...

Dragă Dushu-le, vreau şi io să dau cu sub-semnatul la petiţia ta care este ea. Şi le adresez şi celor care consideră liniuţa desuetă următoarele epitete: bou-le, vac-o, tâmpitu-le!

io-n Dushu Tau! spunea...

vorba unui prieten d'al meu "hihi hihi"