22.4.09
Detoxifiere cu sparanghel
acu, nu va lasati vrajiti de titluri..detoxifierea se face cu carne la noi deci, titlurile is false ca la tabloide ;))
dupa ce am umblat de dementa sa gasesc niste sparanghel am prestat o treaba care arata cam asa(poza ii din colectia proprie de potol):
acu, daca doriti sa executati la domiciliu treaba asta se face ashe:
se pune un manunchi de sparanghel, fro jumatate de kil de prosciuto sau al'fel de carnita uscata care se poate taia super fin in care se imbraca trunchii de sparanghel spalati si scurtati sa nu fie atosi, un paharel de vin in tava si unul in bucatar, cimbru, sare si piper, nitelus ulei de masline-n tava cu hartie de copt, spre finalizare o picatura de cascaval ras si rabdare... pana se executa treaba de mai sus la foc mic in cuptor...se executa olandezu ( da, sparcaiala aia care e pe la coada preparatului ii sos olandez) care ii facut cu 2 galbenusuri, 50ml apa, 20ml lamaie, o lingura buna de mustar, 50g unt <- toate in oala pe baie "mariutza"...pana se face ca maioneza de groscior...apoi i se toarna-n cap dupa ce s-o racit nitel 50-100 ml de smantana grasa si sanatoasa si patrunjel cui ii place.
se imbarliga sosul cu continutul tavii in farfurie..i se mai da un pahar de vin roze sau alb la comesean si se infuleca pe nerasuflate.
cel putin noi asa am facut azi ;)
pofta mare!
Labels:
food'n stuff
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
11 comentarii:
fui bucatar in bucatarie de renume. asta sparaghel chestie m'o atras cam la fel de tare ca melcii!... nu'sh de ce. cred ca am gustat maxim de doo ori (memoria refuza sa'mi ofere vre'un bit de informatie) - ca doar trebuia sa gust combinatiile alea mortale ce le faceam pentru clienti simandicosi.
sparanghelu' ii singura treaba pentru care ii invidiez pe nemti :))
Doamne cum arata chestiile alea !
Si le-a mai si dat smantana pe-afara :))
trebe ca erau fericiti de le-o dat smantana pe afara?:))
Apetisant!
bre dusha,
da cu parmezanu pe deasupra cum ramane??
daca nu stiai, ia sa incerci...
dracu
stiam domnu si de parmezan. da porcaria aia de cascaval era de doo ori mai uscat decat parmezanul..si n-am mai pus si d'ala :)) si plus..parmezanul e minunat pe aia trasi un pic prin unt in loc de fierti..e o nebunie curata ;)
Arata cam libidinos, sincer:) E mancare?
rin, da...e mancare...da, no, cum mie nu imi plac carnatii...
mi s-a facut si mai foame :(
:D pai e usor de facut...asa ca baga mare ;)
Trimiteți un comentariu