13.4.09

si supa plutea in deriva..




In general nu sunt amatoare de haleala in oras. io stiu, foarte fooooooooooooooarte rar ma mai scoate lumea la o mancarica...si chiar si atunci fac mofturi de primadona. Deh, prefer sa imi gatesc singura, macar sa stiu ca doar io scuip in schnitzel si pun otrava-n supa. insa, azi cum am avut vreme de servit doar fro 5 eclere (da Petru, au fost bune)si vreo 3 rondele d'alea cu orz, va inchipuiti ca la 17 cand am rupt usa daca nu eram in graba o rontzaiam si pe aia ca pe stiksuri. Mno, dupa ce am bananait serios in oras ne-am intalnit cu gasca, vociferand ca mi-i relativ foame si c-ash atenta si la pielea de la portofelele lumii daca nu mergem uneva sa se si poata manca.
asa ca, in centru fiind am parcat la Bistro de l'arte. N'apai io aici avut si alte peripetii, de genul asezat, n-a debarasat nimeni masa, povestit o jumatate de ora cu amicii, n-o adus nimeni meniu, la un moment dat plictisiti am plecat dupa ce ospatarita o trecut de nshpe mii de ori pe langa noi, deci ma asteptam deja la cine stie ce chestii sf. In afara de obisnuita lentoare pe care o au in aducerea meniului si a notei de plata...si preluarea comenzii, tura asta spre surprinderea noastra a durat mult doar adusul bauturilor. mancarea o venit vijelios de repede fata de alte locuri.

acu, sincer n-am mai mancat supa de ceapa(de usturoi am servit in alta parte, si mi-o placut tare) si am zis sa incerc. - aici astept parerea celor avizati.
am primit un castron c-o crusta/capac de cascaval fierbinte de 1.5cm cu crutoanele de paine sub cascaval fleoscaite ca naiba de puteau fi si paine inmuiata la purcei ca oricum nu se mai distingea nimic din ea. zeama era o chestie chioara cu o vaga impresie ca o trecut ceapa prin ea, iar pe fundul bolului pluteau in deriva vreo 20 de felioare subtiri de ceapa totalmente nefierte. aspect hmm..nota 5 ca arata interesant crusta aia presarata pe deasupra cu cimbru, gust nota 1, per total fiasco. salvarea serii/individei infometate a fost totusi o portie de bruschette destul de bune cu rosii si ciuperci. Morala..fazele de genul asta ma fac sa nu imi doresc decat extrem de rar sa manc in oras si eventual sa nu mananc nimic decat banalele ciorba de vacuta si ciorba de fasole cu ciolan...pai se poate?!

L.E. citind prin siteurile de facut supa..crutoanele tre sa ramana crispy...de multe ori felia de paine e doar imbracata cu cascaval/parmezan. in altele painea se serveste alaturi..deci, nu inmuiata ca la sugari ;)) si cica ar fi trebuit sa contina si ceva calcatura de zeama de vita...

Un comentariu:

LiaLia spunea...

Dush, draga mea, eu fac o supă de ceapă f bună, după cum mi s-a spus, aşa că data viitoare te invit la mine să guşti :) Deşi extrem de simplu de făcut, la cârciumi nu cred că am mâncat în mai mult de 2 locuri cum trebuie făcută şi aranjată în bol. Cea mai bună a fost la o cârciumă italiană din Viena. Şi deşi uşor dubioasă ca aspect, chiar nu trebuie să arate ca o trocuţă pentru purcei!