23.5.09

romania-n pana mea..



cat poate fi de misto sa ramai insarcinata. sa vrei sa pastrezi copilul, sa duci sarcina la termen. asta era asa doar de intro. cat poate fi de bestial sa te decizi ca vrei sa faci cezariana, sa platesti mii de lei noi la maternitate privata ca sa se ocupe de tine la data x, ora x, ca deh, asa a recomandat medicul unei mamici un pic peste 3j de ani la a 3-a sarcina? Cat este oare de criminal sa iti faci programare cu minim 4-5 luni inainte si cand te duci la bestiala maternitate eva, brasov sa faci operatia si ti se spune de catre director...aka medicul ionel, ca copilul la 9 luni si ceva nu este destul dezvoltat, ca are capul cam mic, ca har, ca mar, ca n-o declarat corect lunile de sarcina, ca orice, incat sa nu faci cezariana in ziua si la ora stabilita?
Traim in romania, dam 2j de milioane pe o cezariana si nici nu se face cum stabilesti intial cu medicul? cum ramane oare cu mama gravida care era mai mult sau mai putin pregatita dar care stia ca naste pe 22 mai?
imi este scarba profunda. Nici macar nu pot comenta. Avem niste rahati de medici inclusiv in sectorul privat, unde platesti ca sclavul. Astept cu interes reformele din sanatate. sa stiu unde dracu se duc cei 500-800 lei dusi spre bugetul de sanatate doar din buzunarul meu.
LE. intr-un final glorios doamna a nascut, dupa ce a mai stat inca vreo 4-5h dupa a doua ora la care fusese chemata. Eh, shit happens. Ideea e ca dupa operatie, medicul care a facut operatia a declarat ca placenta ei era atat de deteriorata ca daca mai statea nitel nu mai era sigur ca mai iesea copil de acolo. Si cica vorba aia, sa nu te duci sa il cauti cu ranga pe domnul director?

4 comentarii:

Anonim spunea...

pe apa sambetei !

Anonim spunea...

http://kuvaton.com/kuvei/ambulance_comic.jpg asta se potriveste cel mai bine sistemului nostru sanitar

yesterdayman spunea...

...cu ranga? cred ca-i scoteam ochii cu mana goala...

io-n Dushu Tau! spunea...

iti dau unghiile mele ;))