11.8.09

Poveste de spus mai departe - partea a IX-a



Inceputul povestii este aici si trebuie continuata: Domnul din faţa ei era cu două degete mai scund ca ea, dar mirosea frumos şi nici nu avea verighetă pe deget. Îi rânji iar, cu toată gura. "Îmi pare atât de rău, pur şi simplu mi-aţi ţâşnit în faţă! Aveţi nevoie de ceva?" se frământa omul. "Ha! Da, de nişte silicoane!" spuse Orfelia şi izbucni în râs. Bărbatul se holba la ea şi ...

in ciuda socului cauzat de accident si a raspunsului ciudat dat de femeie a reusit sa si-o imagineze cum ar arata fara paltonul ponosit pe ea si decreteaza: "femeie, n-ai nevoie de silicoane, ci doar de un drum la spital. Te-ai lovit la cap". Ofelia ridica o spranceana intrebator la el si amintindu-si panicoasa ca a fumat ierburi, geme timid si-i sopteste "nu am asigurare medicala, nu imi permit sa imi platesc consultul, vreau doar sa dorm" si lesina in fata botului masinii.

Domnul se uita uimit la ea, sarind intr-un final sa o ridice insa nu reuseste sa o aduca in simtiri. Gandindu-se ca totusi ceva trebuie facut, fata totusi fusese accidentata si probabil contuzia la cap a facut-o sa vorbeasca dodii, a hotarat s-o aseze pe bancheta din spatele masinii sprijinita cu capul pe haina lui de par de camila. S-a suit la volan si a demarat in noapte.

Incet Ofelia a inceput sa perceapa sunetele camerei...un ticait molcom de ceas, o respiratie adanca, degetele s-au miscat incercand sa duca mana spre cap insa racoarea cearceafurilor de matase au facut-o sa mai zaboveasca o clipa...totusi durerea de cap nu era atat de cumplita cum i se parea in vis. Si-a strans tot curajul ramas in corpul obosit si mahmur si a deschis timid un ochi. Un interior crem, draperii alese cu gust, mobilier negru si auster.

A incercat sa deschida si al doilea ochi si sa repereze de unde venea acea respiratie linistita. Lumina insa a amplificat durerea de cap care si-a facut simtita prezenta alaturi de o senzatie de neliniste. Se intreba panicata unde a ajuns. Mahmureala tipica unei seri de fumat iarba incepuse sa o scarbeasca. I se intamplase a nu stiu cata oara sa se trezeasca in paturi straine cu goluri de memorie ca acum. Insa niciodata nu reusise sa se trezeasca decat in spelunci si alaturi de barbati de o calitate indoielnica, insa nu si azi.

Parfumul care invaluia patul mirosea diferit. Panica a inceput sa se amestece cu curiozitatea, "Oare unde sunt?!" A incercat sa intoarca fruntea sa vada cine dormea linistit langa ea insa un fulger de durere i-a retezat miscarea. Cu un efort suprauman a ridicat mana si si-a pipait fruntea care incepuse sa pulseze dureros. "Asta imi mai lipsea...un cucui! TOTUSI...ce am facut aseara?!". Foaiala ei a intrerupt sirul linistit de vise si respiratii de langa ea.

"buna dimineata" ii spune o voce barbateasca cu un timbru aspru dar cald. "cum te simti?" Vocea Ofeliei disparu. "c-c-co-confuza?".

Un ras clar inunda camera "e normal prostuto, aseara ai sarit in fata masinii mele, in timp ce conduceam, de la asta ai cucuiul acela in frunte." "Aha, asta explica partial povestea". "unde sunt totusi?". "pai aseara dupa ce mi-ai spus ca ai nevoie de silicoane in loc de salvare m-am prins ca nu erai tocmai treaza si am preferat sa te aduc la mine. Am chemat medicul familiei".

Gura Ofeliei se deschise sa spuna multumesc insa se inchise cu zgomot cand a auzit titulatura "medicul familiei".

"El mi-a confirmat ca a fost o lovitura usoara si ca nu este nevoie de internare la spital si alte investigatii suplimentare."

Ofelia a reusit totusi sa ingaime un multumesc pana cand el si-a dres vocea si a continuat. "Totusi a recomandat sa te odihnesti si sa nu depui eforturi suplimentare. Asa ca am decis pentru tine sa iti inchid telefonul - tu erai oricum inconstienta - si sa te las sa dormi, cearcanele tale mi-au spus ca nu ai mai facut asta de mult." Ofelia si-a lasat rusinata ochii in jos...


Iar de aici continuaaaaa....Jenika.

21 de comentarii:

Anonim spunea...

Aaa, hmmm, hai sa numaram impreuna : I = 1 = unu. X = 10 = zece. Tie-ti revine partea a noua de povestire, deci 9 sau IX (adica zece minus unu, adica I in fata lui X). Ce ai scris tu acolo e 11 sau unsprezece sau unspe. Daca e prea greu, numara pe degetele si pune cifre arabe, ca nu se supara nimeni daca nu stii cifrele romane (in felul asta, eviti si jena de-a fi prinsa ca n-ai habar sa pui un batz si-un ics in ordinea corecta).

io-n Dushu Tau! spunea...

anonim...inca mai stiu cifrele si romane si arabe, doar ca am inceput sa scriu dimineata cand eram destul de somnoroasa. so kill me for a fucking mistake.
si daca tot ma faci de cacat pe fata...poti sa si semnezi in nume propriu..ca nu ma deranjeaza.

LiaLia spunea...

:)) Ce probleme au unii, dragă :)) Fato, o normalizezi de tot pe Orfelia, să vedem ce scoate Jenikă :)))

io-n Dushu Tau! spunea...

ba, slava domnului ca nu s-o apucat sa imi corecteze gramatica si s-o limitat la titlu..ca al'fel nu va mai ramanea si voua loc sa scrieti comentarii :)

Anonim spunea...

Vox populi....vox dei!
Sau parca asa suna....
Cum la finalul povestirii am avut un zambet mare pe fata iti dai seama cum si ce am simtit cetind ultimul cuvant....
Ma flatezi.....
Si ma pedepsesti in acelasi timp.....
Dar ...sa vadem.....
Am nevoie de o cana mare de cafea ...
Just o moment please!
:)

io-n Dushu Tau! spunea...

lasa, lasa Jenika, exerseaza la scris acolo..dau io cafeaua :)

Anonim spunea...

Bine...dar daca devin prea erotic sa imi arunci o picatura de cianura in cafea.....
:)

karma police spunea...

hmmm domnu mic pare mai politicos decit l-a intend lialia cred...sau nu?imagination rulz

io-n Dushu Tau! spunea...

karma Police...mie-mi plac domnii manierati..asa ca nu il puteam face ditai mitocanul :) chit ca avea mercedes :P

yesterdayman spunea...

pfiuu... cand am vazut post nou zic "sa vezi ca iar a fost la posta si si-a furat-o"...
:)

Anonim spunea...

:)
Scumpa si suava ca de obicei....
Trebuia sa il faci mitocan draga...
Ce daca are mercedes si maieu chhinezesc de ala suflecat si cu lant de aur in dotare....
Vaiiiii...azi am ceva cu berbantii....
Sa imi fie rusine!!!
:))

LiaLia spunea...

:)) Să vezi ce întorsătură de imagine i-a tras Antoaneta domnului nostru :)) Vezi întâi de la Jenikă la Rhodos, apoi la Anto :D

io-n Dushu Tau! spunea...

yesterday :)) nuuu s-or potolit femeile cumparatoare de cercei :))

io-n Dushu Tau! spunea...

Jenika, io-s o doamna, ori ii ignor ori stau de vorba cu ei :)

Anonim spunea...

Ai in fata un barbat mic de inaltime , insa desi indesat , lasa privirilor si imaginatiei sa vada o consitutie care candva a fost atletica.
Maieul alb chinezesc , cu gaurele si mulat , ii pune in evidenta lantul gros de aur de la gat de care atarna in voie o cruciulita . E religios deci. Mai mult chelios decat cu par , are o frizura mult prea personala cauzata chiar de lipsa ei. Ochii caprui cu inflexiuni albastre , se ascund in spatele unor pleoape umbrite de sprancene stufoase si simetrice. Cu coltul ochilor te priveste adolescentin. Trece pe langa tine adulmecand aroma parfumului tau abia perceptibil.Isi scoate mainile din buzunarele blugilor mulati si fiinta lui emana dorinta de a te saluta. Insa... e mult prea timid.Te-ai fi asteptat sa vezi in privirea lui ceea ce ceilalti lasau sa vada pana acum cand intorceau capul dupa tine. Este a doua oara azi cand face la fel. ........
Madam.....
Sincer.....
Cum naibiului sa nu intri in vorba cu el...sincer.....
:)
Iote ce aberatii scoate o cafea amara bauta la ceas de dimineata.....
:))

io-n Dushu Tau! spunea...

jenika. cred ca posheta mea ar fi fost in pozitia "caramida la inaintare" doar sa fi incercat sa ma adulmece. ce mama dracu' stric io bunatate de geilo pentru tatzi cocalarii?:D

Jenika spunea...

Madam....Punctul de vedere e corect...
:))

io-n Dushu Tau! spunea...

:)) deci, bagam un mic la shosea?:D

Jenika spunea...

MAdam....
Mic la soshea si bere pe peronul garii centrale....
Cum ii zicea oare la restaurantul de langa sala de asteptare? Ala cu vedere pe peron????
:))

Anonim spunea...

Frumoasa continuarea ta si celelalte de dupa. Inca nu le'am citit pe toate, dar ma voi ocupa acum de asta.

io-n Dushu Tau! spunea...

raeka, multumesc :)