14.9.09

austria - bijuteria concediului



am pornit din galagioasa viena spre tinutul schiorilor - Carinthia. Am petrecut o noapte undeva in germania la 20km de salzburg pe langa granita austriei iar apoi ne-am adunat fortele, bitii de pe carduri de memorie si energia-n baterii si am sters-o pe munte. Großglockner Hochalpenstraße este o minunatie de sosea care trece printr-o gasca de munti, lunga de 48km si cu 36 de curbe - zic ei ;) si inca o felie de vreo 20 km spre ghetarul Großglockner - cel mai inalt varf din austria.
insa cred ca blabla-ul e suficient...sa vedem ce se poate vedea.




varful Großglockner, pe partea opusa de munte se schia in patima :))


Minunatia de ghetar...

aici va prezentam bautura concediului Jaeger Tea, adica apa calda cu un alcool din neamul lui Jaegermeister...bun, da te faci praf instant de la el ;))



Parcari la mama dracului la 2500m altitudine, cum romania n-o sa aiba veci pururi nici in subteran.


si flori de colt..

si in final vedeta concediului, marmota care invelea ciocolata...doar ca era in pauza, sau era shef de echipa avand in vedere ca era undeva sus la mama naibii si freca menta la soare ;))


asa, si-o poza cu je acolo, furata de la colegii de concediu :)

15 comentarii:

Anonim spunea...

SUPERBE POZE! Ultima este cea mai adevarata. De asta iubesc eu Austria.

Cassini spunea...

ai de capu meu ce locuri minunate la o aruncatura de batz de mediocritatea asta de tara,,,.,.

Food For Depression spunea...

Frumos! Si cica de ce nu mergem in concediu la munte prin Ro, hahahaha.

io-n Dushu Tau! spunea...

cassini...zau...au niste munti si niste sosele prin ei de mori cu zile..am zis ca as emigra acolo fara sa ma uit inapoi ;)

io-n Dushu Tau! spunea...

food for depression...pai, acu ma scuzi, sa ma calc pe bombee cu bucurestenii in pantofi de seara? acolo n-am vazut decat oameni care spuneau "dar va rog frumos, intrati dumneavoastra prima, multumesc frumos, o zi minunata, buna dimineata!" unde se intampla astea in orasele noastre? ca sa nu spun de curatenia aia LUNA peste tot pe strazi. La ei nu am vazut pe munte nici macar un muc de tigara..aici? daca te uiti bine gasesti si ce-o mancat vasilica acu 3 ani...si, crede-ma..stau la munte, stiu ce spun...

Anonim spunea...

food for depression.....
Frumos .....
Frumoase poze.....
Faina zona....aduceri aminjte de Balea Lac si respectiv Cascada....
Zic si io asa....

io-n Dushu Tau! spunea...

Jenika. thanks. ;) adevarat ...e ceva similar transfagarasanului insa mai sus, mai fain, mai munte ;)

Miju spunea...

ca si inteligenta, al carui coeficient nu poate fi marit, ca si cu dimensiunea .. care conteaza, dar nu poate fi marita, ci doar utilizate la in asa fel incat sa li se foloseasca cat mai bine potentialul, asa e si cu muntii nostri. ca drumurile noastre nu pot fi numite inca potentiale, poate pericole potentiale. si din atatea drumuri prin muntii pe care ii avem, noi ne bazam pe vreo trei erectii lucioase, pe care se dau din pacate toti, fara grija pentru urmatorul venit...

io-n Dushu Tau! spunea...

Miju :) bine te-am regasit :) adevarat...daca nu erau bucegii romanii nu stiau ca avem munti :))

Cristi spunea...

Extraordinare pozele, felicitari. De mult nu am mai vazut astfel de peisaje, incredibil!

io-n Dushu Tau! spunea...

Alboosh, sar'na :)

LiaLia spunea...

Un fleac! M-ai ciuruit! Nu-mi ajungeau peisajele înghiţite pe nerăsufate în Croaţia (slavă Domnului, pe viu!), mă mai ucizi şi tu cu mai vechea iubire Austria. It's just not fair!!! :(( Să-ţi fie de bine, Dush, sper că ţi-ai spălat creerii şi sufletul măcar pentru ... o zi? Ţinând cont că te-ai întors aici ...

io-n Dushu Tau! spunea...

lia, sarumana...am spalat pentru vreo jumatate de an si nervi si bube si tot ;) sa vedem cat ma tine treaba asta cu zambetul pe buze :)

pffmihai spunea...

Eu chiar ma bucur ca Romania nu are sosele pana sus. Mi-as fi dorit ca nici pana la Balea sa nu se poata merge cu masina.

Cand o sa avem si noi oameni educati in tara asta, dar numai si numai atunci, vom putea avea drumuri decente prin munti. Pana atunci, masina romanului nostru nu va cara la munte decat decat gunoi menajer si uman.

io-n Dushu Tau! spunea...

pffmihai, multa dreptate ai! la asta nu m-am gandit :)