8.12.09

si cand ti-i pohta....



pui mana si prestezi.SIMPLU!
timp de lucru 1.5h
ingrediente: nitele oua, nitica grasime, nitel zahar si un strop de faina...rezultatul:
pluri-orgasm papilar.



si da...continutul din acea farfurie odihneste in burta mea...pentru voi sunt inca in cuptor ;)


later edit...iaca-ta si reteta

pentru 1 portie de ecleruri: 125g faina, 100g unt sau margarina, 1/4 l apa, 3 oua, 1/2 lingurita de sare.
intr-o oala de 1 litru se pune apa, grasimea si sarea la fiert. cand se topeste grasimea si apa da in clocot se trage oala de pe foc se adauga toata faina deodata si se amesteca repede, trecand din nou oala pe foc se amesteca compozitia in asa fel incat sa nu se lipeasca de oala pana se desprinde toata coca de pe peretii si fundul oalei. se lasa la racit, sau se raceste punand oala intr-o alta cu apa rece, apoi se adauga oualele pe rand. se pune compozitia intr-o punga sau pos si se fac linii pe tava neunsa in functie de cat de mare se doreste eclerul. se pun in cuptorul incins la maxim, se lasa 10 minute apoi focul se reduce la mijlociu. cuptorul nu se deschide pana cand eclerele nu cresc si isi dubleaza volumul. se coc circa 30minute.

crema de vanilie:
4 galbenusuri sau 2 oua intregi, 140-200g zahar sau zahar pudra, 200-250g unt/margarina, un pachetel de zahar vanilat, 1-2 linguri cu lapte. cand crema se face cu ouale intregi se renunta la lichid => o compozitie mai consistenta.
in functie de cat de dulce se doreste crema se pune pana la maxim 200g zahar.

mod de preparare: intr-un lighenas smaltuit se pun galbenusurile sau ouale intregi si se amesteca cu zaharul si laptele pana se topeste zaharul. lighenasul se pune deasupra unei oale de apa clocotita sprijinindu-se pe marginile acesteia iar lichidul sa fie la 2-3cm sub ligheanul cu compozitie. dupa @10minute crema se va lega ca o smantana subtire, lighenasul se ia de pe baia de aburi si se adauga zaharul vanilat. (tot acum, daca se doreste crema cu cacao se pot adauga 50g cacao sau 100g ciocolata de menaj). crema se raceste pe vas cu apa rece pana cand temperatura este suportabila pentru deget. se adauga in crema margarina sau untul amestecand circular in unt. untul/margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. crema se poate taia in 2 cazuri: cand untul sau crema fiarta este prea rece sau cand cantitatea de crema este prea mare pentru cantitatea de unt. in primul caz crema se repara punand vasul pe baie de aburi si amestecand pana la omogenizare. in cazul al 2-lea se mai adauga unt

25 de comentarii:

Miju spunea...

pffff, nu se mananca dupa 6...

adica dupa 6 ar trebui sa se odihneasca unu pe burta ta :D

io-n Dushu Tau! spunea...

miju..zic..iti dau numarul lui de telefon..il combini tu sa vina la bv?:D:D
in rest...mananc oricand mi-e foame..si slava domnului curbele mi-s tot acolo constante ;)

Miju spunea...

n-am zis dupa care 6
dupa 6 eclere!

ca trimit politia gurmandoerotica pe tine. sa dea cu portia, s-ajunga la toata lumea...

asta-i food porn!

pitikuljenika spunea...

Aaaaaa
Lovitura dupa lovitura....Ma omori femeieeeeeee....
Ce vrei sa iti cad la picioare? Sa deschidem un restaurant impreuna???
Spune ca nu mai pot....
:))
I hate you!
:))

pitikuljenika spunea...

Sa nu uit!!!
Dati cate doua...dati cate doua sa ajunga si in spate...
Ce am stat degeaba la rand???
:))

io-n Dushu Tau! spunea...

dada..sa vina pornoerotica incoace..ii duc dorul..si sa dea cu portia pe zi...sa imi ajunga..si sa ma satur ;))

io-n Dushu Tau! spunea...

jenica..dupa cum spuneam...espania has nothin' on me..
restaurant...bataie de cap..
carciuma cu circuit inchis eventual :))

io-n Dushu Tau! spunea...

si nu, nu vreau sa te omor...dupa aia cine imi mai spune retete de coaste - bune btw. facut mancat pana pocnit..ar fi mers si niste ardei iute prin maglavais...pus, bun rrau :))
si cum spuneam mijului..ma duc sa umplu tava 2...ca sta si se usuca degeaba

pitikuljenika spunea...

Offf...femeie....
Ce ai facut din noi???
Niste culinaro-adicti!!!
O sa vi cu sacosa la dezculinarizare si la mine si la Miju...ca o sa fim pe acelasi palier si la aceasi sectie...ca in tineretea studenteasca...
O sa mai lipseasca doar atmosfera de camin studentesc de la Compa...
Asa ii Mijule?
:)

io-n Dushu Tau! spunea...

pai no, la sanatoriu de plamani prin bv...cam aia e senzatia..studentie...

Stewardezul spunea...

Au au au....ce pofta mi se facu' a naibii.

Deci da. Maine imi cumpar si eu,da d'alea de comert.

io-n Dushu Tau! spunea...

sau daca nu, hai la bv la un ecler :)

yesterdayman spunea...

cat costa abonamentu' la bucatarie la dumneavoastra, doamna? Facetz si livrari? Intre ce ore se serveste ce fel de mancare? Trebuie sa-mi rezerv masa cu cat inainte? E tzinuta obligatorie? Avetz un meniu pe o saptamana inainte?
bai io n-am vazut asa ceva ca femeia asta.
Pana la urma imi deschid io restaurant si te angajez cu cat vrei tu, numa' sa pot sa te supraveghez indeaproape si sa probez permanent ce faci tu acolo.

io-n Dushu Tau! spunea...

yesterdayman, daca zambesti frumos, s-ar putea sa ai parte de meniu complet moka :P

yesterdayman spunea...

cand ti s-a spus ultima oara ca esti o dulce? :)

io-n Dushu Tau! spunea...

probabil cand am fost tavalita-n miere ultima data..

io-n Dushu Tau! spunea...

ca-n rest is acra de nu vezi cu ochii

yesterdayman spunea...

...si cand ai fost tavalita in miere ultima data?...
:)

Miju spunea...

scuzati ca ma bag...
dush, asa: http://descultaprintimisoara.blogspot.com/2009/11/masajul-una-dintre-cele-mai-mari.html

sau... ?

io-n Dushu Tau! spunea...

miju..BALEEE si io vreau cu miere...la noi se face doar cu ulei..si tot e BINE :))

Yesterday...probabil cu putin inainte sa mi se lipeasca penele de mine :))

Barza Chioara spunea...

Sunt fanul tau devotat. Niste eclere din alea sa ma inveti si pe mine, dar mie mi-e asa un dor de un tort facut la voi in casa, din ala de care aveam parte cand ma nimeream dupa ziua mamicii tale la voi (sfarsit de februarie, stiu, stiu...)
Esti inspiratia mea, imi iau camera foto doar sa pot posta si eu poze cu ce produc si eu in Nimicul Paris. Am vazut ce si cum si pe la 'case mai mari', la stimabilul domn Jenik, dar cam mult porc ptr tenul meu trecut de 30j' de ani :P.

Oana spunea...

si eu balesc la fiecare prestatie a ta in bucatarie..te rog, pentru inimile noastre, mai usor cu pozele ca m-am saturat de lins monitoru :))

Zwargolak spunea...

Fata, da-mi reteta, ca te tai.
Tre sa-mi pun femeia la treaba.
Dar la dracu, ma ingras.
Plm... tu da-mi reteta, risc burtica mea :)
Saru' manutza ta de goshpodina

Miju spunea...

mda, cred ca m-am dat si io mare, de parca n-as fi atins de pofte si impiedicat de realizari...

da-mi reteta madamme!!! am nevoie de o experienta pozitiva :-s

Zwargolak spunea...

Merci fata...
Daca-n decurs de o luna nu dau de veste, inseamna ca m-am otravit.
Dar nu prea-i cazul :D