14.7.08
caldura mare monsher la preturile astea
dom'le, cum a dat caldura, cum au inflorit preturile.
azi am zis sa bagam o ciorbitza in pauza de pranz. zis, facut, stabilit sa merem la niste "4amici" sa halim o supica, asta dupa ce inainte cu ceva vreme am mai fost si am batut aproape o ora terasa pana sa ne bage cineva in seama. eniueiz whatever. strangem contingentul, il imbarcam in roaba si dunga la terasa. acolo stupoare. 100.000 o ciorba. dupa ce saptamani de-a randul au gravitat intre 50-70.000 pentru puritani 10 lei si 5-7 lei adica.
asta ca sa nu mai zic cum au inflorit preturile la pizza. orice neam ai incerca sa manci te costa peste 100.000 NUMA PIZZA, nu si berea de langa. BAH ATI INNEBUNIT?
intr-o pizza se pune asa:
blat - maxiiiim 1 leu
sos rosii - 0.5 lei - desi 1.4 e o cutie de 250 din care faci cam 5-6 blaturi sa prinda culoare
ciuperca 1 conserva la 6 pizza => tot rotunjit pe la 0.5
salam/sunca/pastrama. stravezie - maxim de 2 lei
verdeturi vegetale - hai tot d'un leu
branza - sa zicem 2 lei.
total: 7lei. desi e exagerat. daca faceti singuri acasa vedeti ca iese pe la 5 de fapt.
si oamenii astia au coiul necesar sa ceara pe o stagioni de ex. pana in 17 lei. WTF?
apoi..fantastica ciorba de burta de ex. care in majoritatea localurilor e in jur de 7 lei cu tot cu paine smantana si ardei, aici era fratzica uneva spre 10 lei cu chifla cu tot.
avand in vedere ca o punga cu burta gata fiarta e in jur la 17 lei iar pe oasele de ciorba nu dai mai mult de 3lei/kil..vegetale sa zicem ca mai pui de inca 10 lei...hai..adaugam si vegeta de un leu...se fac 31 lei ..probabil la un cazan de 10l de zeama. avand in vedere ca intr-o farfurie ti se pun cam 250ml-300..asta inseamna ca din 31 lei executi cam 30 de portii...ori 10 lei..iaca avere :)
apoi, dai 1leu pe ardei, 2 lei pe 6 felii de paine si inca 2 lei pe o nenorocita de lingura cu varf de smantana. deci pe o portie umana de mancare dai in jur de 17 lei. ca sa nu mai numaram berea sau apa si poate ca iti doresti sa bagi si un felul 2.
sh'apai vorba nush cui...apai sa nu le bagi....ardeiu-n ciorba?
Labels:
de nervi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarii:
Pai, mah draga Dush, nu stii vorba aia cu "nu e prost cine cere..."? 4A ti-a trebuit, 4A ai avut!
Da bre.... azi mancam la cantina?? la impinge tava? 15 lei 2 feluri de mancare? :D te bagi? :P vin io sa recuperez populatia? : P
PS Ar fi culmea ca si la cantina sa fi sarit preturile :P ca imi iau tava si mananc in parcare un senvis de acasa :P
Las-o dreaq de cantina, Paulie! Doar ca 4A nu merita, daca e sa ma intrebi; m-am tepuit si eu acolo si ocolesc zona. Sunt cateva locuri in care chiar merita sa intri, da' nu le fac reclama sa nu zici tu ca-s platit pentru asta. Bine?
cetatene, da-ne dom'le idei une sa mancam...noi shadem prin centrele civice cu scarbiciu, deci cautam pe aproape. pana acu mancam la amici, la rapid, cantina roman si la casa oashului. amicii de rahat, rapid = mici&bere, al'ceva n-am servit, la cantina = cantina, casa oasului, deja stim cum arata si mazarea. asa ca save us :D
Dush,
rapid, intr-o ordine plina de dezordine, iata ce stiu eu in zona:
1. Ceasu' Rau: imi place, au ciorba de burta buna si chelnerite rezistente la glume decente, care stiu chiar sa si zambeasca
2. Rotiseria Alegrin (langa Raiffeisen)
3. Pizza Hot pe Verii (da, localul e inghesuit si cam fara ventilatie, dar pizza e buna)
4. orice local cu livrare "acasa" (ai incercat chinezecul de pe Muresenilor?)
sau
5. Sandivsuri (Panini, ca e mai aproape, langa Tribunal).
Ma rog, pana la final e questie de personal choice. Iar voi acolo sunteti oarecum dezavantajati...
PS: mai e un fast-food in cladirea BRD, cum urci scarile catre Fisc, da' nu l-am incercat.
da bre, da' mai e si chiria la local, salariile la ospatari, la bucatar, gazul de la butelie ca sa iti fiarba pizza sau sa prajeasca ciorba, spaga la primarie si sanepid pentru aviz, amanta lu' patronu'... e multe cheltuieli, nu e usor.
DECI AMANTA E DE VINA!!! bre, da curva dracu e intretinuta rau :)) ca deh...de la mine doi lei de la ailati fraieri inca jdemii...ma-sa-n cur de treaba. ma fac de profesie amanta de patron de terasa. dixit1
Solutia e mult mai simpla decat pare...vrei sa faci econimii iti aduci mancare de acasa :o)
No offense.
Trimiteți un comentariu