28.8.08

iuda...




primult antreprenor...ala care vinde pe 3 arginti orice ca sa reinvesteasca in alta parte e primul care o inventat creditul..
in zilele noastre...
ca sa faci o nenorocita de trecere a unui credit prin refinantare de la o banca la alta inseamna sa iti doresti sa iti dai cu tesla-n coaie. sau sa mori incet, sau sa fi pensionar si sa ai MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULT timp la dispozitie.
deci, povestea incepe cu o crestere substantiala a unei dobanzi...credit de alpha..sare cu fro 7j de lei in sus in 2 luni, nervi, spume, decis refinantare...cautat oferte..gasit..bancpost.

strang hartiile necesare, merg la bancpost, lucrurile s-au miscat fantastic, doooar ca au nevoie de adeverinta de la banca cum ca am credit la ei si suma exacta.
mers la alpha, cerut informatii despre, spus, stiti completati hartia asta, si va vine prin posta acasa raspuns. Da. Minunat. Dupa 2 saptamani. Si in plus cu clauza ca din ziua emiterii hartiei am de plata cate @11-12 lei/zi pana inchid creditul. deci asta se intampla acu 2 saptamani. dus hartia la bancpost...zambete frumos, hai sa vedem daca se aproba. inca fro 3-4 zile...da..se aproba minunat.

3 tone de hartii ca sa se plimbe bani dintr-un cont in altu, licitatii discutii povesti. pana sa ajunga banii dintr-un cont in altu' inca 4 zile, din care 2 weekend. intr-un final glorios dupa copii la ordine de plata, telefoane faxuri au ajuns minunatii bani in alpha. acu alta distractie, alte minunatii. trebe completate in triplu exemplar cererile de inchidere de cont, executat. ca se inchide sau nu, drac stie, nimeni nu iti spune nimic, nu primesti nici o adresa sau petec de hartie, in stilul lor caracteristic. adica nici maririle de dobanda nu le anunta decat daca citesti atent chitante, cine dracu citeste chitante? ajungi doar la concluzia ca tre sa dai mai multi bani tura urmatoare cand merg. mirific,eh?

apoi..ca sa poti sa termini toate hartiile de la ailalta banca sa primesti contract si toate marshaveniile tre frumushel sa aduci adeverinta de la banca la care ai inchis contul ca...nu mai e acolo nimic de dat si de luat. alta distractie...mutat fund la banca, alta cerere formular...alte zile de asteptare...alte nebunii. aaaaaaaaaaaasteptati...vine prin posta....exact la fel ca toate muile pe care ni le luam...asteptaaaaaaam sa vina prin posta...

Un comentariu:

Ala`Micu`Necajitu spunea...

Asa`ti trebe !!! Cine te`a pus sa te duci la banci de prima oara ?! Intrebare mai mergi ? 2 - 3 credite si gata ... am auzit dintr`un articol din ziar cu litrere cantarete ca ultima metoda de a scapa de datoria de la banci e sinuciderea ... acum a cui sinucidere nu stiu ... a bancherului ?! :D