9.2.12

existentiale



azi am fost asaltata de "da ce? nu stii?, muaammaa" si mi-a picat greu...

De ce ar trebui sa stiu jde nume de branduri de boarfe celebre? ma imbrac cu ce imi place si in ce ma simt confortabil, indiferent de eticheta?

De ce ar trebui sa fiu la curent si sa imi dau cu parerea despre tot ce misca in pseudo mondenitatea din romanica, daca este un subiect care nu mai intereseaza? Idem politica, miscari de strada, acta, afta, bafta, campanii de caritate pornite stramb, meetinguri pe teme care frizeaza macabrul ieftin, perpetuarea tampeniilor din link in link gen semneaza aici pentru...?

De ce ar trebui sa stiu si sa am tot ce e nou si hip in domenii ca telefonie, it, foto, muzica? Telefonul meu trebuie sa stie sa tina minte nr. de telefon, sa permita sa fiu sunata si sa sun si hai ...sa tina minte acolo doua chestii intr-un calendar...pentru ca nu am asa o viata sociala aglomerata incat sa uit de azi pe maine ce am de facut. Pot folosi si un pentium3, nu am nevoie de o racheta spatiala doar ca sa ma dau pe net si sa conversez pe facebook cu amicii. Pot sa fac poze la fel de bune si cu o sapuniera si cu un dslr.

De al'fel nu vreau sa fiu la curent si nici nu simt nevoia sa stiu dupa ureche orice 3 note emise de cineva si nici nu trebuie sa fiu conectata neaparat la pulsul unei case de discuri ca sa stiu ce imi place si ce ma face sa fredonez si sa ma faca sa zambesc si sa vibrez.

Nu stiu si nu inteleg de ce ar trebui sa imi incarc si asa obosita memorie cu inutilitati si prostii si de ce ar trebui sa imi upgradez constant bunuri pe care poate nici macar nu le folosesc. De ce sa nu raman la premiza "este ok ce posed" si inlocuirea bunurilor cand intr-adevar este necesara din toate punctele de vedere, nu doar pentru ca cineva a mai schimbat un surub undeva si a fost denumit Versiunea 7.1 in loc de 6 si restul lumii face temenele la altarul portii fabricii aluia.

Ma face asta mai putin om si mai putin cu un picior? faptul ca sunt ignoranta vis-a-vis de ceea ce nu ma intereseaza este un pacat capital? Sau pur si simplu uneori normalitatea deranjeaza...

28 de comentarii:

castleless spunea...

ba je consider ca este o dovada de inteligenta din parte'mi cand nu sunt la curent cu mondenitati, cu barfe, cu mode... si chiar ii ridiculizez cu usurinta pe cei ce se preocupa cu asa ceva.

io-n Dushu Tau! spunea...

hmmm

Anonim spunea...

te inteleg perfect. da' io am mai zis ca-s baba retrograda :))

io-n Dushu Tau! spunea...

Blo....ei cacat..baba, de unde atata? :))

Anonim spunea...

cum de atatia vad si nu inteleg, iar daca inteleg, raman pasivi...?
Pentru Dumnezeu, treziti-va!!!

io-n Dushu Tau! spunea...

anonime, da de ce ai senzatia ca nu-s treaza? faptul ca nu ma las dusa cu valul de marea masa ma face adormita? sau CONSTIENTA?!

castleless spunea...

cre'ca anonimul se refera la ceva 'mai mult'. la actiune, o fi mai tanar... :D

io-n Dushu Tau! spunea...

la cat i-am impulit pentru spamul cu piata victoriei, acta, si alte mizerii..e de inteles ca simte nevoia sa refuleze :))

castleless spunea...

e randul meu sa zic: 'hmmm'...

Anonim spunea...

proteste impotriva acta au avut si vor avea loc nu numai in orase din romania ci si in intreaga europa. Asta inseamna ca toti protestatarii sunt prosti, sunt anti acta, deci pro-piraterie si cei ca tine, detasati, detin adevarul absolut.
nu e vorba doar de combaterea replicarii, ci de o cenzura mondiala sau o ultima veriga din lantul subjugarii maselor. avem deja legi care sanctioneaza pirateria. de ce acta? pt ca aveau nevoie de o scuza cu manta pt a observa si controla.
adevarata piraterie va incepe daca va trece acta si aia o sa se faca la colt de strada pt ca in tara asta sa platesti pt orice e imposibil, pur si simplu. dar astia sunt romanii: ori gigi contra ori atitudine de slugoi.

castleless spunea...

THAT should be fun... :D

io-n Dushu Tau! spunea...

ha. acuma ma faci slugoi..esti cam nehotarat.
Sincer...poate eu sunt totusi PRO acta desi nu in forma actuala? Is satula sa imi gasesc pozele publicate de toti muistii si sa nu pot sa fac nimic...decat procese cu termene imposibile.
SI din contra...ESTE ABSOLUT NORMAL sa platesti pentru ceva ce folosesti si nu este al tau...nu crezi?

castleless spunea...

in lumea de azi platesc o gramada de chestii pe care nu ajung sa le folosesc (sanatate, drumuri, salariile politicienilor, salariile functionarilor publici samd).
in lumea de azi platesc prea mult reclamele brandului cand eu vreau produsul.
deci e atat de rau sa pot asculta niste muzica pe care nu o platesc direct? ...care muzica oricum a fost deja supraplatita (efort vs castig)

plus ca am senzatia ca acta nu'mi va permite sa postez pe blog citate din cartile pe care le'am citit!
si am convingerea ca nu'mi va permite sa embeduiesc videoclipuri de pe ted sau youtube in care se spun adevaruri deranjante despre mai-marii financiari.

plus ca daca eu fac o prostie pe blog ti'l inchide si pe al tau desi n'ai nici cea mai mica vina..., doar pe motiv ca amandoi avem blogul pe blogger.com! :D te'ar imbucura asta cred... :D

iar sociologico-filosofic vorbind, cu cat exista mai multe bunuri free intr'o societate, cu atat gradul de satisfactie a vietii individului este mai ridicat, cu atat gradul de civilizatie este mai ridicat.

castleless spunea...

erata: * cartile pe care e'am platit!

Anonim spunea...

mai mult ca sigur nici tu nu publici doar poze personale. asa cum muistii folosesc pozele tale, asa si tu publici si folosesti pozele altora. nu pricepeti ca e un mare bun comun, la indemana tuturor si ca nu aveti de pierdut, doar de castigat.
ce vreau sa spun e ca esti la fel de "pirata" ca si noi. probleme de etica a copyrightului se vor gasi mereu.
in plus, nu stiu cum ai stat tu financiar, dar ai mei acum 15 -primaveri au facut imprumut in banca pt pc. daca materialele nu ar fi fost la indemana oricui, as fi ramas cu informatica de la scoala, pt ca daca ar fi trebuit sa platesc pt tot softul, m-as fi oprit inca de la sistemul de operare...dar repet, macar de ar fi doar economice motivatiile. totul converge spre limitarea libertatii individuale. dar voi sa nu vedeti asta. stati ca bizonii in rand si respectati regulile ca doar si cei putini (dar care au mult), le respecta.
nu-mi mai bat capu' de pomana. credeti ce vreti sau ce puteti si actionati ca atare blamand prostii care se infurie impotriva corporatiilor si aparand hipnoza maselor.
Amuzant e ca fiecare isi merita soarta.

io-n Dushu Tau! spunea...

Insa sunt scarbita ca ati ajuns sa iesiti in strada ca bezmeticii pentru orice cacat. ca asta e ideea ce sta la baza. maine poimaine o sa iesiti in strada ca nu va mai da mamica guma...exista fratilor si alte metode de lobby MULT mai inteligente...decat iesitul in drum, fara sa stii ce cacat vrei, doar pentru ca s-o dat verde pe facebook.

io-n Dushu Tau! spunea...

Anonim, ai fi socat sa iti dai seama ca nu prea folosesc...sau daca folosesc mentionez sursa si o contactez pe mail pentru a cere permisiunea...dar dah, e mai simplu sa arunci cu cacat decat sa accepti alte opinii decat ale tale.

io-n Dushu Tau! spunea...

Liviu, nu am spus ca imi convine acta in forma actuala, in nici un caz. dar nu imi permit sa ies pe strada pentru castrarea cainilor, pentru paduchii de la guvernare, pentru toate cele carora le trec prin minte unora. Unii dintre noi au rate si au nevoie de bani si de locul de munca. si statul la munca pana la 7-8 seara nu se potriveste niciodata cu programul lor de iurese pe strada. In alta ordine de idei..fiecare act de creatie este mai bine sau mai prost platit...este doar opinia personala pe care dintre ele il alegem si notorietatea de care ne bucuram. si exista si alte metode de lucru decat greva, iesitul in strada si sinucisul sarind de pe stalpi....ca statul nu-ti da, doar iti ia. legile sunt facute de oameni si pot fi combatute de oameni pe cai normale, nu prin miscari de strada.

castleless spunea...

aaa... iesitul in strada este un mecanism fundamental in democratie (vezi sicko - partea cu marea britanie).
iar pe de alta parte metode mai inteligente pentru destinatari mai inteligenti... daca destinatarii sunt politicienii... batacu' e limbajul pe care'l inteleg. cam singurul. (exagerez cu batacul dar...)

si da, e adevarat ca ai mai multi iesiti in strada 'abar n'u pe ce lume se afla... dar totusi asta e o cale sa afle... in vreo cateva generatii sper...
e adevarat ca acum sunt manipulati si iesirile tind sa fie manipulate spre interesele unor grupuri politice dar incetu' cu incetu'... cei ce ies vor invata sa'si urmareasca ideea pentru care au iesit. fiecare cu limbajul lui: unii stiu sa vocifereze pe strazi, altii sa scrie pe bloguri, altii sa creeze imagini convingatoare.

si eu sunt unul din cei care am invatat tot ce stiu pe comp fara un ban. daca ar fi fost sa mi se ceara bani... acum as fi avut o cu totul alta meserie.
limitarea accesului la cunoastere ar fi un efect mult mai dureros al unei legi stricte antipiraterie decat toate capodoperele circuland libere pe internet.
in plus, daca de poze te doare pe tine, sincer... watermark and gata. de multe ori mi s'a intamplat sa primesc poze 'piratate' dar intrucat aveau numele autorului pe ele, pus de el, l'am cautat pe net si am stiut pe cine sa respect. piratarea i'a facut respectivului un serviciu, cand un prieten a avut nevoie de un fotograf bun am luat numele din pozele piratate...

castleless spunea...

am scris amandoi in paralel. :D
pe de o parte nu'ti cere nimeni sa iesi pentru lucrurile care nu te intereseaza.

dar mai important... sa fim realisti. in sistemul democratic (mai ales asa cum este el azi) nu prea ai o alta cale. ONG'uri, petitii... mult prea laborioase si ignorabile de catre alde 'sapte case'.

e adevarat ca se si exagereaza dar... e un proces nou pentru societatea noastra. trebuie timp sa fie invatat.

Anonim spunea...

castleless, subscriu. vezi si btjunkie si megaupload.vezi si trilu, de pe care nu mai poti lua orice. vezi si youtube unde s-a inceput deja restrictionarea.
dusho, acest "orice cacat" pt care ne revoltam, il numim libertate. e ce ne-a mai ramas. daca tu ai impresia ca banii tai se duc acolo unde trebuie si statul sau orice institutie/autoritate publica te apara ca cetatean si e interesat sa-ti faca bine, o sa ai suprize. ai impresia ca acta vine tot in binele intereselor poporului, nu?
daca ai vreo idee revolutionara de manifest, vino cu propuneri pt ca sa stam cu fundu pe scaun si sa dezaprobam e usor.
n-as fi zis, de cand te citesc, ca esti asa ignoranta

io-n Dushu Tau! spunea...

Nu anonim, este o libertate prost inteleasa. Este o libertate tipic romaneasca...unde suntem obisnuiti sa primim totul degeaba. Suntem printre putinii care ne fofilam si invartim ca totul sa fie cum vrem noi. Al dracului ca libertatea asta in alte tari este considerata furt...probabil si de aia munca la noi este remunerata de cacat. pentru ca daca tot furam si fofilam, de ce nu ne-ar fura si ei la bani?

castleless spunea...

anonime... din unele motive e hilar ca tocmai eu spun asta dar... daca jignesti omul in timp ce incerci sa'i explici ceva... cu siguranta nu'ti va auzi argumentele.

io-n Dushu Tau! spunea...

LOL. multumesc anonim. Ai inteles exact ce ai vrut tu din tot ce am scris eu. Cati din cei pe care i-ati scos in piata au citit acta - ca vad ca pe asta marsezi - si CATI au fost cei pe care tv-ul i-a inoculat cu ideile unor editorialisti poate buni, poate prosti si care au inteles sau nu ceva dintr-un text de lege destul de stufos?
SI nu, intr-adevar consider ca banii mei sunt aruncati pe geam atata vreme cat statul ii ia, de aia prefer sa muncesc la negru si sa fut statul cat pot. dar de aia sunt constienta ca peste tot se platesc dari si poate chiar mai mari decat aici. Si deasta prefer sa muncesc pentru a imi permite tot ceea ce statul nu imi ofera. de exemplu sevicii medicale si multe alte cele, care de altfel ...cam peste tot se platesc de stat, insa pana la un anumit nivel. Ideea e ca eu sunt constienta ca sistemul NU are nici o sansa de a fi schimbat pentru ca astia suntem si mentalitatea nu se schimba oricat de mult ne-am dori noi sa fim ca elvetienii, americanii, francezii sau care vrei tu altii.

io-n Dushu Tau! spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=MlmSv3wWZBM&feature=player_embedded deci, DA! ar trebui sa fac corp comun cu astia?

Anonim spunea...

probabil foarte putini si ai dreptate. unii habar nu au ce contine insa simt, si nu numai in buzunare, incotro ne indreptam si cum nu au incredere intr-un tratat votat in secret, dincolo de usile inchise, in speranta ca nu se va afla sau nu va fi luat in serios, au hotarat sa nu stea pe margine. daca ai fi deschis tv-ul ai fi vazut ca media e retinuta in ce priveste reactia anti-acta.
puterea, si nu ma refer la basescu, are nevoie de noi pt a se mentine in varf si a-si aplica ticalosia iar asta intr-adevar nu se va schimba pt ca nu suntem solidari, pt ca sunt multi ca tine, deznadajduiti care inca accepta. ma intreb, voi oare cand va veti infuria?
nu stiu daca,cat si ce vor schimba protestele dar atat ne ofera democratia.
protestul din 11 a fost sambata. cel din 25 va fi tot sambata. motivul il intelegi.
suntem noi prosti cu mentalitate de cacat, dar avem o istorie, o oglinda a poporului, avem o tara bogata si avem un spirit romanesc care s-a adaptat la fetid.
eu nu-mi doresc sa fiu altfel decat romanca. n-o sa fug sobolaneste, emigrand.
sunt multe de spus, dar ce rost cand vezi ca esti tratat ironic? Numai bine iti doresc

io-n Dushu Tau! spunea...

aha, deci e o anonima ;))
votatul secret NU a existat, nu in cazul asta. La noi se voteaza de-a valma toate prostiile fara ca cineva, in afara de cel care lanseaza legea sa stie ce voteaza. Inclusiv minunatii de romani de la PE, ca de acolo a pornit toata chestiunea.

TV-ul sa il deschid pentru? nu consider ca exista o presa cu coloana vertebrala care sa prezinte stirile onest si fara implicatii de nici un fel. Prefer sa imi culeg informatiile de pe alte "canale media" si unde le pot verifica vis-a-vis de altele ca sa imi pot forma o parere.

Well, unii dintre voi au luxul unor zile libere. YEY pentru voi :) si nici eu n-am plecat, drept urmare ...stingem becul cu totii..

silavaracald spunea...

De fapt, totul a pornit de la aglomerarea minții cu lucruri care nu ne sunt necesare. Cred că-i chestie de igienă mintală la urma urmei. Pe care o practic refuzând să-mi pierd timpul cu ”șhouri păcătoase” sau cu ”nore pentru mama” sau cu talentul românilor...
Când voi avea nevoie de o anumită informație, voi avea de unde s-o iau. Nu e nevoie să fiu zilnic cu ”baza de date” actualizată.