3.2.12

nesimtirea farmaciilor



povestea luata de la un bun inceput este ca eu sunt mama bubelor. Daca nu exista cel putin o pata, excrescenta sau iritatie pe undeva, GARANTAT nu este ziua mea, e a altora.

Drept urmare acu vreo saptamana si un pic m-am trezit dimineata cu fata bomba, plina de pete rosii si cu nasul umflat de as fi putut fi insheuata ca si rudolph, la sania lui mos craciun. Isterie, programare dermatolog, consult, creme, vacsuri si buline. Dupa o saptamana, diferenta e ca nu mai sunt rudolph is doar vixen... nu mai am nasul rosu, dar in rest, e ca la jocul ala cu poke the weasel. ii dau in cap pe frunte si el iese in barba.

Astazi insa am avut controlul dupa o saptamana. Dupa un foarte calduros "cu foarte multa multa multa placere si placerea a fost de partea lui" am purces la farmacie. Neaparat la acea farmacie.
Gen, sictir. Ma duc unde vreau eu. Evident, prescrise medicamente care nici nu se gasesc cu usurinta si sunt si patimas de scumpe. Si prima tura si tura asta. Ca doar trebe si gura lor, medici, farmacisti sa manance, nu?

Si dupa colindat in vreo 3 farmacii dimineata asta ma crizez si ma duc la cea recomandata de nenea doctor. Ca doar n-o prescrie de nebun medicamentele pe hartiile de la ei, probabil trebuie sa le aiba. Dau cucoanei hartia, butoneaza 2 clipe si spune 45.80. POFTIM? 45.80. Un tub de crema? Da. Ok, multumesc, NU cumpar, este mult prea scump. Pana mea. Dupa ce ca la farmacie te duci doar cand esti mort, te doare si te ustura, te mai si jupoaie de bani.

Si plina de draci pornesc spre birou, evident, google si farmaciile online. Surpriza! Pe net medicamentul respectiv este intre 23 si 28 de lei. Acelasi gramaj, aceeasi cutie, etc. Si stau si ma intreb acum crizata. WTF? Medicamentul meu, cu tot cu taxele postale, adus pana la usa nu face mai mult de 32 de lei. Cum cacat o farmacie poate avea adaos 100%? Ce e aia, crasma in poiana, hotel de 5 stele lux?

11 comentarii:

Anonim spunea...

te zgarcesti la atat??

io-n Dushu Tau! spunea...

Absolut. Avand in vedere ca imi castig banii muncind ma zgarcesc sa ii arunc pe geam ca prostul.

Anonim spunea...

ai si tu dreptate, dar ca sa ajunga tubul la marmacia aia, trebuie adusa de un distribuitor. deci crema + transportu+ % marmacia e un pic mai mult decat comanda ta + curier+ asteptat zile.
eu folosesc lunar un tub ce costa 50 lei, putin peste 100g, dar fiind un produs bun si vorba de mine......

io-n Dushu Tau! spunea...

nu cred ca in realitate toate costurile astea insirate de tine trec de 100% la un produs decat daca exista nesimtire la adaosul farmaciei. Adica nu as intelege de ce o farmacie care este identica cu asta din brasov, acelasi produs il vinde la jumatete de pret, doar pentru ca desface produsele si pe internet? care inseamna de fapt costuri suplimentare....nu?
Si in alta ordine de idei...nu esti singurul Anonim care manaca medicamente lunar...insa in momentul in care medicamentele ajung sa coste mai mult decat iti permiti, iti bagi piciorul si astepti cuminte comanda de pe net, pentru ca da...am dreptul sa aleg si sa ii sanctionez pe cei care ma muiesc cumparand de la ei, nu? :)

Anonim spunea...

ai dreptul sa alegi ce vrei. nu-i medicament ce cumpar, e o pasta de dinti. stau prost cu rabdarea si deci decat sa astept 2-3 zile curierul, mai bine sacrific cativa lei in plus si am produsul exact atunci cand vreau, adica pe loc :D
e mai intelept sa cercetezi putin piata....cine are nervi si timp

io-n Dushu Tau! spunea...

avand in vedere ca oricum sunt mai mult de 12h langa un birou/laptop, am mai multa vreme sa ma uit pe net decat sa bananai prin farmacii. si cum produsul este un medicament insa nu este unul fara de care mor, pot astepta 2 zile dupa el sa vina cu curierul.

Miju spunea...

am comentat imediat dupa ce ai scris si cand l-am postat mi-a dat ceva eroare cu cache memory. si dupa asta mi-a fost tare lene sa rescriu ditamai comentariul
ideea era ca si eu patesc la fel cu tita la cutie a cupilei; cand ne-a fost recomandata, din cauza de secat tita mamei, am gasit-o la 70 de lei cutia(lapte praf, sa nu visam la tite cubiste); urmatoarea, la alta farmacie, am gasit-o la 61 de lei, foarte probabil au trecut peste ea vreo trei inventare si nimeni nu i-a schimbat pretul; apoi am intalnit niste amici care foloseau aceeasi marca de lapte praf de multa vreme si o comandau de pe net. ne-au dat adresa si acum o iau la 39.5 lei; do the maths: o cutie tine intre 7 si 10 zile

io-n Dushu Tau! spunea...

pai zi si tu mishule, sa nu ii futzi pana dau faliment?

O femeie spunea...

industria farmaceutica, ca profit brut, pe plan mondial este pe locul 2. Dupa cea de armament.
Asta spune multe.
In Ro, este cea mai infloritoare. Pe locul 2 sunt bancile; daca ai indoieli fa un sondaj si vezi pe strada cate banci si farmacii ai.

Medicii sunt incurajati cu comisioane sa dea retete cu anumite medicamente (medicii de familie prezinta o copie la reteta la distribuitor, cei specialisti le au in calculator, farmaciile pastreaza retetele compensate, farmacistii au si ei alte comisioane pt vanzarea anumitor medicamente; medicii sefi de sectie din spitale primesc comisioane pt promovarea unui medicament la licitatia pt achizitionare pt spital, medicii specialisti fac training-uri de specializare platite tot de firmele de farmacie in schimb recomandand anumite medicamente; supra-vaccinarea si achizitionarea lor de catre stat iar este sustinuta cu grase atentii etc etc doar cateva mecanisme de promovare a unui .. medicament).

Am apreciat medicii care incercau sa trateze cauza, si dupa aceea efectul (cu medicamente), am apreciat medicul care m-a itnrebat: reteta scumpa sau ieftina; am apreciat medicul care mi-a zis "boala cronica dar hai sa cautam doza minima de medicamentatie zilnica".

Faptul ca poti cumpara de pe net, foloseste-l la maximum. Ai alternativa, nu o rata. Organizeaza-te, cu liste de cumparaturi, si vei vedea asa ca faci economie la bani; imi place cum ai zis ca "banii ii castigi muncind".

P.S. unele medicamente le poti gasi pe site-uri din strainatate mai ieftin.
Apropos de strainatate, acolo.... se da minim de medicamente. Oare de ce?

O femeie spunea...

P.S. publica te rog si site-ul de unde il comanzi. Nu sa ii faci promovare, ci sa ajuti pe altii in nevoie ca tine.

In concluzie, am ajuns sa sustin sanatatea prin igiena vietii si cu minim de acces in farmacie.

P.S. sunt si medicamente romanesti, de buna calitate, cu pret de cateva ori mai ieftin ca cele de import. In plus, sustii industria romaneasca.

io-n Dushu Tau! spunea...

arakelian, nu iau niciodata din acelasi loc, in general caut sa vad unde sunt mai ieftine si unde am mai multe optiuni de transport...in ultima vreme am tot prins promotii la dermatocosmetice la farmacie-naturista.ro, pentru ca la mine din cauza dermatitei atopice sunt obligata sa le manc pe paine...alaturi de antialergice si alte mizerii..