5.11.08

culinar.



cred ca am mostenit papilele gustative de la bunicu, care era tzaran, tractorist de meserie. lui ii placeau fripturile bine facute si vinul bun.
probabil, zic eu, de aia am ajuns sa fiu mai incantata de o mancare simpla..decat de cinestie ce sofisticareli cu sos.
asta seara am avut la cina doua din mancarurile mele favorite..dovlecei pané din care as fi tentata sa mananc pana bubui, fierbinti abia scosi din ulei, pe langa dovleceii astia alunecau la vale niste ardei copti cu otet. toate sprijinite discret de un pahar de pinot gris abia scos de la frigider.
prefer o felie de paine prajita, frecata sanatos cu usturoi, cu un pic de ulei de masline sau untura/margarina pe deasupra...decat un pui rotisat. Prefer o felie de paine de casa cu o rosie furata din gradina decat o toba de porc sau un lebar, carnatz.
prefer o zlana cu ceapa rosie decat un pepper steak. Prefer o branza'ntinsa'n batz la foc si scursa pe paine de grasime si cu niste muraturi cat casa decat un piure de cartofi cu ficat de pui. prefer o mana de marar si doo frunze de leustean in mancare decat carne si vegeta. Prefer o tocana de cartofi fara picior de porc in ea mai mult decat o spata la tava cu sos vanatoresc. prefer un peshte copt in pergament oricarei bunatati din meniul plin de carne de porc si vita al oricarui restaurant. Prefer salata de cruditati oricarei felii de paine cu pateu sau branza topita. Prefer o gutuie coapta la cuptor sau chiar un dovleac copt oricarui tiramisu sau alta fantasticarie.
De ce sa stai cu orele in bucatarie cand poti gati simplu, natural si gustos?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Hmm, chiar mi s-a facut foame, si totul de mancarurile alea simple pe care le-ai enumerat. imediat o sa-mi caut umbrela ca o sa inceapa ploaia

Ana Thomas spunea...

Gata sefa'!!!Bagasi pixu-n priza....
Vreo 10 ani am tot avut de lucru in domeniu' asta, al halelii...
vrei sa-ti zic ceva???si ai mai mari jmecheri si cu fooooooarte multe zerouri in cont prefera mancare simpla...
Da' de!!!!!!Fitzele tata...astea ne omoara!
Acum...vorbind serios....sa stii ca curentul slow food castiga din ce in ce mai mult teren!
Oare cand s-o satura lumea sa manance pe fuga...chiar nu ne mai putem bucura sincer de nimic...nici macar de mancare????
Fain blog!!

io-n Dushu Tau! spunea...

ohooo...io las foie gras-ul pentru o felie de paine prajita cu untura si usturoi ;)) imi place mult cand mergeam la casa de la tara sa manac doar mancaruri moldovenesti..acrite cu bors...dumnezeiesti borsuri si placinte face mama...si evident ca am furat patentul :)
ps. Sarumana de review :P

Ana Thomas spunea...

Dumnezeule!!!!!Paine prajita pe plita din bucatarie, frecata cu usturoi si unsa apoi cu untura de-aia de la carnea la borcan!Tata imi facea treaba asta....si cu o cana aburinda de ceai de tei...
Mmmmmmmmm, chiar ca-mi ploua-n gura...
Ce gusturi...ce senzatii!

io-n Dushu Tau! spunea...

da, vezi, noua ne ploua in gura..si pitzi din ziua de azi s-ar uita la noi...cum usturoi? oaa..untura..celuliiiitaa. mnoa..noua tot tata :) ne presara si un pic de boia dulce pe paine sa mai taie din gustul de grasime... diabolica mancare...